– Jeg har ikke sett anmeldelsene, opplyser daglig leder Belinda Skibnes Ramberg til Trønderbladet.

Dramatisk brann

Den eksplosjonsartede brannen førte til at en ansatt døde etter kort tid av skadene han pådro seg, og fem andre ble skadd. To ble hardt skadd, og overført til Haukeland sykehus. Tilstanden til disse to, ønsker ikke lensmann Monica Brækken ved Melhus lensmannskontor å opplyse om.

– Saken er fortsatt under aktiv etterforskning, og jeg ønsker ikke å gå i detaljer i etterforskninga, sier Brækken til Trønderbladet.

Brækken opplyser at brannen ved bilopphuggeriet på Øysand er en prioritert sak for lensmannskontoret. En leser sier til Trønderbladet at han er overrasket over at saken ikke er ferdig etterforsket ennå siden brannen skjedde i mai, og at han savner muligheten til å kjøpe brukte bildeler. Nærmeste bilopphuggeri er i Malvik, forklarer leseren som håper på snarlig gjenoppbygging av bilopphuggeriet på Øysand.

– Her er det en alvorlig sak, og flere tunge instanser er inne i saken, sier Brækken.

Opprydding

Politiet har frigitt brannstedet, og daglig leder Belinda Skibnes Ramberg forteller til Trønderbladet at sønnen hennes har begynt å rydde ut det som ble berget inne i bilopphuggeriet.

– Foreløpig er det ikke klart for riving, og jeg vet ennå ikke når det kan skje, opplyser Skibnes Ramberg.

– Hvilken kommentar har du til at Trondheim Bil-Demontering er anmeldt?

– Jeg vet mindre enn det som står i avisene dessverre, og jeg har ikke sett anmeldelsene, forteller Skibnes Ramberg.

Brannen førte i tillegg til at en ansatt døde og flere ble skadd, til store materielle skader på bilopphuggeriet. Tre ansatte befant seg i miljøhallen da brannen startet, og alle tre ble hardt skadd hvorav den ene døde. Skibnes Ramberg har tidligere sagt til Trønderbladet at hun ror brannen skyldes en besinlekkasje. Inne i miljøhallen ble det oppbevart bensin i en stor tank, og bensinen var tappet fra biler som var levert inn til vraking. På ett eller annet vis har tanken veltet og så ble brannen antent, har Skibnes Ramberg forklart. Hun har sagt til Trønderbladet at hun ikke vet hvorfor det begynte å brenne. De ansatte forsøkte å slokke med brannslokningsapparat og de monterte opp brannslange.