Onsdag kveld melder politiet at det begynte å brenne i et gammelt verksted i Strandvegen i Melhus sentrum. Ifølge meldinga var det kraftig røykutvikling i første etasje i bygget.

Verkstedet har ikke vært i bruk på lang tid, og er planlagt revet fordi det skal bygges leiligheter der. Bygget har vært utsatt for hærverk,og huset opprinnelig Søpstad smed.

Utpå kvelden opplyser politiet at to menn i 20-årene er pågrepet etter brannen, og er satt i arresten. De skal avhøres.

- Politiet har tatt inn to personer som ble påtruffet på stedet. De har bedrevet en aktivitet som kan ha forårsaket brannen. Det er funnet sigarettsneiper på stedet, sier operasjonsleder Astrid Metlid i Trøndelag politidistrikt.

Ifølge operasjonslederen er de to pågrepne kjenninger av politiet.

Ikke spredningsfare

Operasjonslederen sier at politiet fikk melding om brannen klokka 19.20. Brannvesenet rykket ut og fikk slokket brannen.

-  Det er mye røyk der, men det er ikke meldt om behov for evakuering i nabolaget, sier Metlid.

I nabolaget er det mange hus, men det er altså ifølge politiet, ikke spredningsfare slik at det er behov for evakuering.

- Det er ikke meldt om personskade. To personer har sprunget inn og ut, og blir sjekket, sier Metlid.

Verkstedet har vært utsatt for blant annet ruteknusing, og Trønderbladet har flere ganger skrevet om at folk har reagert på at bygget er blitt stående når det er i så dårlig forfatning og utsatt for barnelek.

- Stedet må sikres. Det bor en del unger i området, og dette er ikke en egnet lekeplass. Vi prøver å komme i kontakt med eieren, sier Metlid.

Beskjeden brann

Da Trønderbladet var i kontakt med innsatsleder Svein Erik Pedersen i Gauldal brann og redning klokka 20.20, opplyser han at brannen er slukket.

- Det var en ganske beskjeden brann, og bygget er litt brannskadet. Det så ikke så bra ut fra før, sier Pedersen.

Pedersen forteller at brannen startet inne i første etasje i bygget.

Brannstasjonen ligger på motsatt side av Gaula, og Pedersen opplyser at brannvesenet vil ta turer innom brannstedet for å se om alt er i orden.

Send gjerne bilde fra brannstedet til 982 60 456

Bygget består av et verksted og en boligdel.
Andre etasje av bygget.