Søndag har Midt-Norsk Travforbund generalforsamling, og striden rundt salget av Leangen er ventet å bli en stor sak. Leder for Gauldal travsportlag, Kristin Kvaal Berg, forteller at hun og nestleder Jan Rune Trøan skal representere gauldalsregionen under generalforsamlinga. Noralf Brækken er valgt av regionen til styret i Midt-Norsk travforbund.

Tidligere vedtak

- Jeg føler at det som er gjort i denne saken, er til beste for travet. Det er et vedtak fra før om at Leangen er solgt, sier Kvaal Berg.

Flere har protestert på salget av Leangen, og har ment at travbanen fortsatt burde være på Leangen.

Føler seg trygg

Gauldal travsportlag vil stille seg helt og fullt bak at salget av Leangen skal gå sin gang. Torsdag kveld hadde Gauldal travsportlag besøk av blant annet styreleder Edmund Morewood. Styrelederen har tidligere orientert travfolket om at Midt-Norsk travforbund risikerer erstatningssak om salgsprosessen ikke fortsetter.

Les også: om informasjonsmøtet

- Under møtet i Vollmarka fikk vi se salgskontrakten for Leangen, og vi følte oss enda tryggere. Det ble et fint og ryddig møte, og all tvil er ryddet bort, sier Kvaal Berg.

Voldgiftssak

18.-20. mai skal det være voldgiftssak om salget av Leangen ifølge Kvaal Berg.

- Valg av sted for nytt regionanlegg blir avventet til etter voldgiftssaken, sier Kvaal Berg.

Kvaal Berg opplyser at tidligere avstemning har vist at Klæbu står foran Melhus.

- Det er ikke økonomi til  være på Leangen. For sportens del og for å få til rekruttering må en ut av Trondheim. Orkdal og Melhus har størst tetthet av hester, sier Kvaal Berg.

Et regonanlegg kan innebære en investering på 700 millioner kroner.

Les også: ønsker regionalegg velkomemn til Melhus