Øya videregående skole har søkt om å få kommunal støtte til en tur til Nepal i april. Ifølge søknaden fra skolen skal 22 elever til Katmandu for å delta i et byggeprosjekt på en barneskole der målet er å gjøre de over 1400 elevene mer fysisk aktive.

Uenige om tempoet

Imidlertid er flertallet i Melhus formannskap ikke rede til å gi økonomisk støtte til skolen, og ordfører Gunnar Krogstad (Ap) etterlyser et budsjett for turen.

Rektor Ole Jørgen Stevik har i søknaden opplyst at elevene skal hjelpe fattige barn til bedre helse og livskvalitet samt at ungdommer fra Melhus opplever mangfoldet i verdenssamfunnet. Prosjektet har en budsjettramme på 320.000 kroner, og hver enkelt av de 22 elevene har bidratt med 4000 kroner hver av egen lomme.

Likebehandling

Opposisjonen i Melhus formannskap ønsket å gi penger til elevene under siste formannskapsmøte, og Jan Frode Hatlen (V) fremmet forslag på vegne av opposisjonen at elevene skal få 44.000 kroner. Beløpet er begrunnet med at ungdomsrådet fikk støtte til å dra til Taveta for å jobbe med et barnehjemsprosjekt. Melhuslista mener at det må være likebehandling, og Merethe Moum og Sigmund Gråbak mener det foreligger tall som synliggjør hva turen til Øya videregående skole koster.

– Det er vanskeligere å forsvare å sende en hel haug med voksne politikere og kommuneansatte til Taveta, sier Gråbak.

Budsjett

Ordfører Krogstad mener derimot at det absolutt er nødvendig med et budsjett for turen til Øya videregående skole.

– Vi vil helst se slike søknader i sammenheng, og derfor har vi vurdering to ganger i året. Det handler ikke om at vi ikke stoler på Øya videregående skole, sier Krogstad.

Jan Arne Bremnes (KrF) fremmet forslag på vegne av flertallsgruppa A, H og KrF om at saken utsettes, og at formannskapet ber om et mer spesifisert budsjett. Dette ble vedtatt med 6 mot 5 stemmer.