Mange unge fiskere prøver fiskelykken i Gaula om dagen. Forrige søndag fikk Nicklas Strand (8) fra Melhus sin livs opplevelse da en storlaks bet på wobbleren ved laksevaldet Nedre Løberg på Lundamo.

10. juni var det Fredrik Kvam (6) fra Buvika som fikk kjenne på det store kicket som slår inn når man får en diger laks på kroken. Ved valdet Kvål Øvre gjorde seksåringen det meste selv - han både kastet selv og kjempet fisken i land på egen hånd.

- Det var sykt moro! Etter fangsten har Fredrik fått helt dilla på elva. Han har i ettertid mista to store på sluk. Den ene var seks-sju kilo, mens den andre var på godt over ti kilo, sier en stolt pappa Tor Arne Kvam til Trønderbladet.

En stolt Fredrik Kvam (6) viser fram laksen som han tok på sluk ved valdet Kvål Øvre. Foto: Privat

Startet da han var to år

Rundt sju minutter tok det å hale i land den 4,6 kilo tunge laksen med sluk. Far Kvam foreviget det hele med mobilkameraet. Se den elleville videoen øverst i artikkelen!

- No dræg den mæ snart uti, utbrøt Fredrik i krigen med den store laksen.

Kvam forteller at sønnen har fisket siden han var to år.

- Han har blitt kanonflink til å kaste med stor stang. Hans to storebrødre på ni og tolv år er like flinke, sier Kvam, som har tatt en laks på 17,5 kilo denne sesongen.

Tor Arne Kvam, far til Fredrik, tok en laks på 17,5 kilo tidligere denne sesongen. Foto: Privat