Riiber, Jørgen Graabak, Espen Andersen og Jens Lurås Oftebro har 20 sekunder ned til andreplasserte Østerrike. Tyskland følger deretter, 23 sekunder bak det norske lederlaget. Julian Schmid hoppet 137 meter for tyskerne.

Norge har vunnet de to siste lagkonkurransene i VM og seiret også i OL i fjor, da med Espen Bjørnstad i stedet for en koronasyk Riiber.

Riiber var andremann ut av de norske herrene onsdag og klinket til i vinden i Planica. Han landet på 139 meter og jublet vilt. Nedslaget var det i tillegg lite å si på.

Til sammenligning hoppet Jørgen Graabak 120 meter i første runde, mens Andersen landet på 126. Oftebro hoppet 127,5 meter.

– Klasse

– Det var deilig å ta ut et av de bedre konkurransehoppene jeg har hatt i Planica, Jeg hadde det kråkehoppet på treningen og var nok mer bekymret enn jeg ga uttrykk for. Man ser grønnstreken og bare flyr langt, langt over, sa Riiber til NRK.

NRK-ekspert Johan Remen Evensen hyllet den norske kombinerteneren.

– Det er det beste hoppet han har gjort denne VM-sesongen. Det er så klasse, det hoppet her, sa den tidligere hoppstjernen på kanalens sending.

Tunge forhold

Riiber tok sitt tredje strake VM-gull i normalbakken nylig og kan fortsette gullsankingen onsdag. Graabak var fornøyd med sitt hopp i vanskelige forhold.

– Det var veldig tungt nå. Jeg synes jeg gjør et bra hopp. Jeg fikk tatt noen sekunder på Tyskland, og det er alltid bra, sa Graabak til NTB.

Langrennet i Planica starter klokken 15.10.