John Melby fra Støren ville gjerne vite hva slags gjenstand vi ser på bildet, og i torsdagsavisa spurte vi om hjelp fra leserne. Det har vi fått. Johannes Vingen og Harald Løftamo kan fortelle at dette er en barberbladsliper.

Les også: Denne fulgte med i blåbærspanna

Les også: - De kravlet som rakkeren

Tve-eggete barberblad

Også Odd Løkken dro kjensel på den avlange tingesten, og han skriver dette i en e-post til avisa: – Apparatet som ble avbildet husker jeg godt fra ca. 1950 eller de første år etterpå. Det er et slipeapparat for de tve-eggete barberbladene som ble brukt den gang. «Klossen» midt på apparatet har to slipeskiver, og når «klossen» beveges fram og tilbake, så roterer slipeskivene på grunn av at stengene langs sida av apparatet er spiralforma. Barberbladet spennes fast midt på apparatet, og slipes når «klossen» beveges, forklarer Løkken.

Slipe kniver

Erik Haanshus har også informasjon om barberbladsliperen, og mener den i tillegg kan brukes til å slipe kniver. Haanshus forteller at den blanke delen kan skyves opp og ned.

I avisa på torsdag opplyste vi forøvrig at det sto på eska at gjenstanden kostet 65 kroner, men det riktige er 1 krone og 65 øre.