Lørdag var det familiedag på Svorksjøen camping på Gåsbakken, og selv om oppmøtet kunne ha væt bedre, forteller Håvard Knubben at det var topp stemning i teltet. Været må ta litt av skylda for at det ikke var flere som besøkte arrangementet, tror han.

Husker du sommeren 2014? Da var det 28 grader i vannet på Svorksjøen!

Magiker Paul Rocks

De arrangerte natursti og geocaching-kurs og vaffelsalg, i tillegg til at det var en stand for husholdningsleverandøren Tupperware.

– Geocaching har blitt veldig populært her på campingen og rundt Svorksjøen nå, forteller Knubben.

Den store attraksjonen, var så klart magikeren Paul Rocks.

– Ungene hylte og var helt med hele tida, forteller Knubben.

Tok over campingen

Knubben, som selv bor på Gåsbakken, tok over drifta av den populære campingplassen for to år siden.

– Campingen går veldig bra. Camping og Svorksjøen er populært. De plassene vi har til rådighet er stort sett fulle, forteller han.

I all hovedsak er det fastvogner som står parkert på campingplassen hele året, gjerne med spikertelt.

Siden Knubben tok over, har de satset mer på å få til litt mer aktivitet på campingen, både for dem som har vogner der, og for lokalbefolkningen. I tillegg har han satset på kjøkkenet.

Kortreist kjøtt

– Vi har satset på litt bedre mat, på å få opp standarden på kjøkkenet. Jeg har en kjøkkensjef som styrer den biten. Det har blitt godt mottatt. Vi selger mye mat, særlig anguskjøtt, sier Knubben.

De satser nemlig på ultralokal, økologisk anguskjøtt, fra Sjøvoll gård, som er nærmeste nabo på campingen.

– Vi er på andre oksen allerede i år. Vi ligger ikke midt i sentrum i byen, så vi må være realistiske i forhold til hvor mye mat vi får solgt. Men ut fra hvor vi er plassert, synes jeg vi selger mye. Vi får gode tilbakemeldinger, sier Knubben.

Det var fullt i teltet under familiedagen. Svorksjøen camping bød på natursti, kurs i geocaching, vaffelsalg og magikeren Paul Rocks. Foto: Håvard Knubben
Mange sikret seg ballonger i alskens figurer av Paul Rocks. Foto: Håvard Knubben