- Melhus sentrum ser verre ut enn Bagdad. Ingenting frister de gjennomreisende til å stoppe opp og legge igjen penger på Melhus, fastslo leder i Melhus Frp, Geir Hanssen.

Den meningssterke politikeren ga bygdesenteret det glatte lag:

- Arkitekturen i Melhus er en ting. Den ser det ut som de ansvarlige har bestemt over en kagge vin, sa Frp-lederen. Han pekte på det skjemmende teltet til Heimdal Eindom like ved E6, og sandhaugene etter byggingen av de nye leilighetene vest for Melhustorget.

- Melhus sentrum har et stort potensial for et voksende næringsliv som vi ennå ikke har klart å utnytte. Vi må ta vare på og skape nye arbeidsplasser før det er for sent. En firefelts vei til Trondheim burde straks ha blitt bygd, sa Hanssen og la til at en forutsetning  selvfølgelig er at det ikke blir bom på en eventuell ny vei.

Dette var to år før nye E6 med fire felt var lagt forbi Melhus sentrum, men flere bedrifter måtte vekk for å gi plass for veien.

- Melhus sentrum trenger en park, et grønt pusterom mellom alle bygningene, mente Mette Grøtte i Melhus i sentrum-gruppa.

Saken om Bagdad-Melhus var skrevet av Øyvind Brostrøm,  På lederplass skrev daværende redaktør Øystein Syrstad  om at sykling er farlig, og han ønsket seg et påbud om sykkelhjelm.

To dager før, 8. mai, skjedde ei dødsulykke i Varmbu. 55-årige Bjørg Winnberg Hongset kom på sykkel og kolliderte med en renovasjonsbil.

Øystein Syrstad arbeider nå som kommunikasjonsleder i Tine. Øyvind Brostrøm er journalist i Avisa Sør-Trøndelag på Orkanger.