Med stengt gammel-E6, jazz og hoppsasa, akter sentrumsforeninga i Melhus å sette nyvegåpninga på kartet i september. Prosjektleder for ny E6, Harald Johnsen, synes det er kjempepositivt med den lokale sentrumsfesten som Melhus i Sentrum-foreninga forbereder. - Det er flott at de legger opp til en ordentlig festdag, sier Johnsen, som sjøl har særdeles travle dager foran seg. Mange som ser hvor mye arbeid som gjenstår, undrer seg om vegen virkelig kan bli ferdig. Men, det blir den, lover Johnsen.

Travelt

Det blir imidlertid tøffe tak til uka, innrømmes det. På grunn av den kraftige nedbøren den senere tid og våt leire, har framdrifta blitt heftet betydelig. Likevel blir det åpning som avtalt klokka 1800 torsdag 1. september. – Men, tilføyer Johnsen, det står mye igjen etter den tid. Sjølve ”sammenspleisinga” av gammel og ny veg er en omfattende jobb som vil på gå ut over høsten, der ny lokalveg langs E6 vil bli avlastningsveg for E6-trafikken i omleggingsfasen.

Her blir det liv...

Melhus i Sentrum-foreninga har virkelig store planer for vegfesten i forbindelse med planlagt åpning av ny E6 gjennom Melhus sentrum. Med ”hovedgata”, dagens E6 pyntet med flaggstenger, vimpler med norske farger og blomsterurner, har de i samarbeid med kommunen pyntet til festen. Det hele starter torsdag 1. september med eventyrforestilling i kinosalen i rådhuset. Barnehagene er spesielt invitert dit. Det blir også aktivitetspark, verdensstjerner i sikte i kinosalen før gamle E6 stenges og det inviteres til ”Veivals” med Too Far Gone. I pausen blir det gladiatorkamper med kjente fjes og en del overraskelser til slutt. Fredag kveld er det Jazz i sentrum med JaZZmaZZørene. Både Mega og Melhustorget har nattåpent til en time før middnatt. Lørdag er det billigfrokost på Vertshuset Høvdingen, bildag hos Melhus Bil AS og utpå ettermiddagen hiver svingende JaZZmaZZører seg i gang igjen.