I kveld starter en stor kajakkfestival på Støren, for personer som er litt over middels interessert i våte opplevelser. De gleder seg over regnvær og stigende vannføring. Lørdag blir det konkurranse i utfor, og fire-fem av Norges beste elvepadlere stiller til start. Da er elva Ena i Budalen arena, dersom vannføringa er stor nok til å sette fart i stryk og buldrende fosser.

Kajakkmiljøet roser mulighetene i sideelvene til Gaula, og i fjor ble den første elvepadlerfestivalen avviklet på Støren. Årets festival inngår i den nasjonale White Water Cup. Dette forklarer den store interessen blant landets beste elvepadlere.

Fredag og søndag holdes det mønstring for nybegynnere, sompadler uten tidtaking. I hele helga blir det padleleir utenfor Støren camping.Steffen Rogne ved NTNUI inviterer gjerne interesserte til å bli med pågrillfest lørdag kveld, eller som tilskuere i elva.

– Miljøet for elvepadling i Trøndelag er ikke stort, men vivokser. Vi ønsker gjerne å nå ut til flere med sporten vår. Hvert år holder vikurs for 40 til 50 personer i NTNUI, forteller Rogne, som er tidligere elvesjefi studentenes idrettslag.

– Hvordan vil du beskrive Gaula og sideelvene som padleelver?

– Gaula unngår vi å bruke i laksesesongen, men i sideelvene er det mangefine muligheter. Vanskelighetsgraden på de aktuelle strekningene er middels, ogdet gjør dem særlig godt egnet til å utvikle seg videre i. De er perfekte foross i NTNUI, og ligger ganske nært Trondheim, forteller Steffen Rogne.

Les Trønderbladet: Buajuvet i verdensklasse

Les Ut.no: Tøy grensene med elvepadling