Fellesnemnda har vedtatt å ansette Odd Inge Mjøen (58) fra Hovin som ny rådmann for Trøndelag fylkeskommune. Han er i dag fylkesrådmann for Sør-Trøndelag fylkeskommune.

Relativt stor jobb

- Nå er jeg bare takknemlig for at jeg får sjansen, og ydmyk over å ha blitt ansatt i denne jobben. Det er en relativt stor jobb som skal gjøres, sier Odd Inge Mjøen.

Les også: En av tre søkere

Mjøen var en av tre søkere til toppstillinga. Han er utdannet innen Forsvaret, og har vært offiser i 13 år. Dessuten har han vært avdelingsdirektør, assisterende fylkesrådmann i 10 år og fylkesrådmann Sør-Trøndelag fylkeskommune fra 2011. Han bor på Hovin.

Også bolig i Steinkjer

- Jeg kommer til å se meg etter en plass å bo i Steinkjer. Det er vedtatt av begge fylkestingene at arbeidsplassen er i Steinkjer. Samtidig skal jeg ikke være en fylkesrådmann for Steinkjer, men for hele Trøndelag. Jeg skal lede en fylkeskommune på størrelse med Danmark, og vil være mye på reise etter det jeg har forstått, sier Mjøen.

Les også: Bebudet at han ville søke

Den nye fylkesrådmannen tar over det administrative ansvaret for nye Trøndelag fylkeskommune med 4800 ansatte fra 1. januar 2018.

- Jeg kommer til å fratre som fylkesrådmann for Sør-Trøndelag fylkeskommune ganske snart, forklarer Mjøen.

Deretter vil han gå i gang med å forberede opprettelsen av den nye fylkeskommunen som altså er for Trøndelag, og han takker dem som har startet på denne jobben før ham.

Fylkeskommunens betydning

At fylkeskommunen har fallende betydning har han ingen tro på.

- Sett i lys av kommunereformen, er det ingenting som tyder på at vi får større regionkommuner. Det gjør at det er arbeidsoppgaver for fylkeskommunen. Jeg tror at fylkeskommunen løser de oppgavene på en god og kostnadseffektiv måte. Det tror jeg vil gå opp for Stortinget, sier Mjøen.

Les også: Fylkesmannen vil ha sammenslåing

Han nevner forslaget om å overføre tannhelsetjenesten fra fylkeskommunene til kommunene, og det mener han vil bli en dyr reform.

Odd Inge Mjøen ser fram til å lede den nye fylkeskommunen.