- Det er usikkert skadeomfang på en person. Vedkommende er fraktet til sykehus, fortalte innsatsleder Solveig Eide på ulykkesstedet torsdag.

STORT OPPMØTE: Tre ambulanser, én luftambulanse, tre politipatruljer og to biler fra brannvesenet kom til ulykken. Foto: Marthe Eid

Luftambulanse

Begge sjåførene som var involvert i ulykken på fylkesvei 651 ved Bakkgjerdet i Soknedal torsdag morgen, måtte til helsesjekk. Den ene ble altså fraktet til St. Olavs hospital. En luftambulanse kom til stedet, men det er ennå usikkert om vedkommende sjåfør ble fraktet inn til sykehuset i helikopteret, eller i en av de tre ambulansene som var på stedet. Den andre sjåføren ble sendt til helsesjekk.

Alle skolebarna ble sjekket av helsepersonell på stedet, og alle kom uskadd fra hendelsen. De ble fraktet i en annen buss til skolen etter ulykken, informerer Eide.

- Vi har varslet skolen, slik at barna skal bli mottat der. Det var små barn i bussen, forteller hun.

Det ble sendt et ambulansehelikopter til stedet etter ulykken. Foto: Lars Rise

Smal vei

Politiet fikk melding om sammenstøtet mellom en skolebuss og personbil klokka 08.37 torsdag morgen. Ulykken skjedde i en sving ovenfor veikrysset ved Bakkgjerdet, i en krapp sving i en relativt bratt bakke. Veien er veldig smal akkurat her i svingen, og det var snøglatt. Personbilen kom kjørende nedover bakken, mens bussen var på vei opp bakken.

- Sannsynligvis har det vært lav hastighet da ulykken skjedde. Men det er store materielle skader, først og fremst på personbilen. Bussen er kjørbar, sier innsatsleder Eide.

Politiet skrev på Twitter at føreren av bussen skal ha vært i sjokk etter ulykken. Veien var sperret ved denne svingen hvor ulykken skjedde i en drøy time etter ulykken. Da Trønderbladet dro fra ulykkesstedet rundt klokka 9.45, hadde en redningsbil fra Støren bilberging kommet til stedet.