Emma var en del av Barnas Klimapanel fra Miljøagentene, som er barnas miljøvernorganisasjon.

Rapport levert

Tidligere i høst skrev de en rapport basert på innspill fra norske barn om klima, miljø og barns framtid. De har fått inn innspill fra hundrevis av barn over hele Norge.

Det er disse innspillene som er grunnlaget for innholdet i rapporten og deltakelsen på konferansen, opplyser Miljøagentene i en pressemelding.

I BONN: Kristiane (f. v.) Emma, Kaja, Aron og Penelope fra Barnas klimapanel var til stede under kklimaforhandlingene i Bonn. Foto: Miljøagentene

- Det er viktig og kult at vi i Barnas Klimapanel har skrevet en rapport om klima og miljø med innspill fra barn i hele Norge. Jeg håper politikerne hører på oss barn og tar hensyn til barn når de tar beslutninger som påvirker vår framtid, sier Emma.

Bekymret

Barna forteller at de er bekymret for de menneskeskapte klimaendringene og vet at det er dem det går utover om vi ikke gjør noe.

De er opptatt av hvordan det går i resten av verden og har mange forslag til hva som kan gjøres med problemene. Siden det finnes så mange løsninger mener de at det bare er å sette i gang å gjøre noe nå!

I tillegg sitter barna igjen med en fantastisk opplevelse fra å møte mennesker fra andre deler av verden, som selv har opplevd klimaendringene.

Møtet med tolv år gamle Timoci Naulusala fra Fiji og bonden og aktivisten Kisilu Musya fra Kenya gjorde særlig inntrykk.

Video med Emma

På tronderbladet.no kan du se en video av Emma som forteller om forhandlingene.

- Sammen tror jeg vi kan stoppe klimaendringene, sier melhusjenta.

Emma har vært en aktiv miljøagent i hele fem år. I forbindelse med TV-aksjonen i 2015 som gikk til Regnskogfondet, fikk Emma reise til regnskogen i Kongo. Da var hun ni år. Som tiåring startet hun lokallag for Miljøagentene i Melhus.

13.-17. november reiste barna i Barnas Klimapanel til klimaforhandlingene i Bonn.