Arbeidet med storsatsingen Støren næringsområde fortsetter for kommunen og næringsforeningen i Midtre Gauldal.

Nedturen var et gedigent faktum 19. juni. Norsk Kylling sendte ut pressemelding etter styremøtet torsdag 16. juni. De vraket Midtre Gauldal, og holder en knapp på Orkanger som favoritten. Ordfører Sivert Moen var svært skuffet, og la ikke skjul på det.

Les også: Eksproprierer grunn fra ti grunneiere

Tror de blir

Han er fortsatt uenig i Norsk Kyllings beslutning, og er ikke til å misforstå når vi tar ham med opp til det som skal bli det nye, store næringsområdet sør for Trondheim: Han har ikke gitt opp, og vil fortsette å jobbe med utviklingen av tomta. Det tror og håper han vil få Norsk Kylling til å velge å bli.

Den store næringsaktøren, som ville ha drevet utviklingen av næringsområdet, er per dags dato i alle fall borte. Dermed bremses farten litt på arbeidet, men kommunen har vedtatt at de skal gjennomføre satsingen på næringsområdet.

– Det er stort behov for næringsområder. Nå skal vi jobbe med å få med nye aktører, sier Moen.

– Vi må opp i høyden, både for å utvikle for næring og bolig, presiserer Aina Midthjell Reppe, leder i Næringsforeningen i kommunen (NiT).

Les om arbeidet med næringsområdet: - Noe jeg aldri har sett før

Boligutvikling

Parallelt med at næringsområdet skal utvikles, ser kommunen også store muligheter for å utvikle store boligområder langs veien opp til myra. Her er det utsikt, luft og gode solforhold. Og behovet for særlig eneboligtomter på Støren, er som Trønderbladet har skrevet utallige artikler om, skrikende.

I februar gikk næringsrådgiver Knut Magne Lundemo ut, og kastet ut forslaget om at kommunen kanskje burde forskuttere infrastrukturen opp til næringsområdet. For å være konkurransedyktige. Og begrunnelsen fra Norsk Kylling var nettopp hovedsakelig at Støren-alternativet ble for dyrt.

– Vi har ikke anledning til å ta opp lån til dette, sier Moen.

Med vedgår at de hadde stilt sterkere i tomtekonkurransen, hadde infrastrukturen vært på plass.

Østhus-kritikken

Bernt Østhus gikk før helga ut i Trønderbladet og kritiserte det han mener er manglende samfunnsansvar hos Reitanfamilien. Han sa også at det har kommet sterke signaler om at de ikke kom til å velge Midtre Gauldal. Det samme sa han i september.

Disse signalene fra Rema har ikke blitt fanget opp på Støren.

– Vi bruker ikke ressurser på dette. Vi velger å forholde oss til det Norsk Kylling har sagt og sier til oss. Fokuset vårt nå er å jobbe videre med dette området, sier Aina Midthjell Reppe.

Jobben nå vil være å selge inn næringsområdet, for å lokke både store og små næringsaktører til Støren. De har ennå ikke bestemt om de skal hente inn ekstern hjelp på salgsfremmingen. De ser over hele landet etter mulige aktører.

foto
BOLIG OG NÆRING: Det er fin utsikt mot Støren. Det skal bli lagt til rette for store boligområder langs veien opp til selve næringsområdet. Bildet er tatt ved nydyrkingsområdet til grunneier og gårdsbruker Sivert Nygaard. Foto: Marthe Eid