Svorken Vannskiklubb som holder til på Hjultjønna byr på flott stemning, godvær og NM i vannski fra fredag til søndag. Det er gratis inngang og åpen kiosk.

Har du lyst til å lære mer om villblomstene på Melhus? Klokken 13. 00 på søndag arrangerer Norsk Botanisk Forening «Villblomstens dag».

Hele familien Lilleberg og Svorken Vannskiklubb går i vannet når de i helgen arrangerer NM i vannski. Her er yngste generasjon representert ved Morten Lilleberg. Foto: Jonas Frøland

M.O. Street Crew holder sitt sommershow i kultursalen på Melhus Rådhus kl. 16.00 på lørdag. Artisten Ingrid vil synge live.

Matstasjon i Soknedal for Styrkeprøven. Det blir mange syklister oppover dalen fra lørdags morgen. Her fra den gangen rittet het «Den Store Styrkeprøven». Foto: Gorm Kallestad / NTB

VM-runden i rallycross på Lånkebanen

Den like motorglade Marius Svorkås fra Orkdal, bosatt på Melhus, gjør seg også klar til å vise sine kunster på banen. Med sin 1000 hestekrefters BMW E92 skal han vise publikum et halsbrekkende driftingshow. Han konkurrerer på toppnivå i drifting, en disiplin som formelig lukter av svidd gummi.

Helt spinnvill. Marius Svorkås viser sine kunstner bak rattet. Foto: Hell RX

Sommerkino med mange filmer

Sommerkvelder og kino hører sammen. Og det er mange fine familiefilmer på plakaten denne helgen. Støren kino viser «Rickard Storken og den mystiske juvelen» og «Asteriod City» på fredagskvelden, samt «Birk & Magna - Gruvens mørke hemmelighet» og «Fast & Furious 10» på søndag.

På Melhus vises familiefilmene «Tannfe i Trøbbel» og «Birk & Magna - Gruvens mørke hemmelighet», samt actionfilmen «Spider Man: Across the Spider-Vers». Alle på søndag.

Og til slutt: Vær obs på alle syklistene som deltar i sykkelløpet Styrkeprøven som starter i Trondheim og slutter i Oslo. Det vil være åpen matstasjon for rytterne i Soknedal fra 05:30 til 10:30 på lørdag.