I helga ble Trondheim hundefestival arrangert for nittende gang. Det var sjette gang i Støren idrettspark.

Med 800 påmeldte hunder, hvor mange stilte begge dagene, var det et yrende folke- og hundeliv i idrettsparken både lørdag og søndag.

Hundefestivalen var heldig med været begge dagene, og hundeutstillingen ble en folkefest.

Best i gruppen

Flere lokale firbente gjorde det bra under utstillingen, og blant annet ble Marit Jenssens Java fra Støren, kåret til best i rasen Boston terrier.

Tispa gikk da videre til konkurransen om å bli best i sin gruppe. Rasene er delt inn i logiske rasemessige grupper på slike utstillinger, og gruppe ni, som Java stilte i, er en stor gruppe med over tretti ulike raser selskapshund.

Java, som på papiret har det klingende navnet Skin-deep’s Moonlight, gikk ikke til topps i gruppen, men ble belønnet med sertifikat.

- Jeg er veldig fornøyd, uttalte Jenssen i etterkant.

Supre forverter

Den franske Lagottoen Hedda bor på Melhus sammen med sine forverter Petter Monkvik og Irene Løvseth, og også Hedda fikk skryt på Trondheim hundefestival. Hun fikk sitt andre CK på søndag.

Hedda, som egentlig heter Lisas Hedda av nr. 35, eies av Eli Haller fra Ringvål, men hunden har bodd hos Monkvik og Løvseth siden hun var valp.

- De er supre forverter! roser Haller.

De tre melhusbyggene koste seg i Støren idrettspark, og var fornøyd både med resultat og den fine dagen på søndag.

SERTIFIKATKVALITET: Hedda ble belønnet med et CK, sertifikatkvalitet, under Trondheim hundefestival på Støren. Her med fôrvert Petter Monkvik.
YRENDE LIV: 800 påmeldte hunder, alle med fører og andre ledsagere, førte til et yrende folke- og hundeliv i idrettsparken på Støren i helga.
BEST I RASEN: Boston terrieren Java ble kåret til den beste hunden i sin rase. Stolt eier er Marit Jenssen fra Støren.
UTMERKEDE FORVERTER: Petter Monkvik og Irene Løvseth fra Melhus får skryt av hundeeier Eli Haller for å være utmerkede fôrverter for den franske Lagottoen Hedda.