For første gang har Ole Johan Granøien fra Gammelgården Lysklæt i Melhus solgt mat på Øyafestivalen i Oslo, og kubab-ene har gått unna.

- Vi solgte 800 den første dagen, sier Granøien på telefon fra festivalområdet i Oslo.

Fra et lite areal

Kubaben består av kvernet kjøtt fra kalver på gården, brød bakt på korn dyrket på gården og grønnsaker hvor nesten alt kommer fra gårdsproduksjonen. Melet kommer fra gamle hvete- og rugsorter, og all maten er økologisk.

- Åtte mål gir mel til 24.000 pitabrød, og jeg har slaktet tre kalver for å skaffe kjøttet til kubaben. Grønnsakene er høstet fra et areal på 200 kvadratmeter. Lite jord gir mye mat, sier Granøien.

Øyafestivalen startet i går onsdag, og varer ut lørdag. Granøien forventer storsalg av kubab. VG har tatt en test av festivalmaten, og ga terningkast 4 til kubaben. I testkommentarer skriver VG at kebaben ser innbydende ut, men at det er litt for mye kjøtt og litt for lite dressing etter deres smak.

Terningskast fire er Granøien ikke helt fornøyd med, og han har som mål å få terningkast fem under Øyafestivalen neste år.

I tillegg til kubaben, tilbyr Granøien også en vegbab (grønnsaker i pitabrød) til festivaldeltakerne.

Neste festival

Økobonden leverer mat til ulike festivaler, og neste oppdrag er å levere mat til Pstereofestivalen i Trondheim. Da skal han servere kalve- og skogsgrisburgere.