Det gikk over all forventning  da styret i Grendstuggu på Gåsbakken inviterte folk til et farsdagsarrangement med middagsservering.

Det møtte opp ca 250 sambygninger som kjøpte seg middag (rømmegrøt med spekemat), kaffe og kaker, forteller Janne Lise Hansen som sitter i styret for grendahuset. Åresalg ga også inntekter, og det dryppet litt på barnegospelkoret også:

- Hølonda barnegospel sto for underholdningen. Vi hadde åresalg der to runder gikk til huset og en til barnegospelen. Dette resulterte i 4000 kroner til barnegospelen, forteller Hansen.

- Totalt tjente vi inn cirka 22.000 kroner til Grendstuggu denne dagen. Dette vil bli en tradisjon, slik at det hver farsdag framover vil bli et arrangement i grendstuggu med salg av middag, underholdning og åresalg, legger hun til.

For huset trenger sårt inntekter, og mange husker nok at det ble arrangert striptease for et par år siden, et omstridt tiltak.

Nå ser det ut til å være en kanskje  like god idé i å servere mat på farsdagen.

- Vi har allerede satt i gang med planlegging av neste arrangement, dette blir en pubkveld som går av stabelen i februar. Her blir det Creedence night, øl og vinservering, pubquiz og jaktlagskåringer, forteller Hansen som gjerne vil få takket alle bidragsytere. Hun legger til at grendstuggu-gjengen også kan se tilbake på ei vellykket pinsemoro sist sommer.

Diskusjonen raser etter stripping

Her flyter ender for 30.000 kroner

Lopper kan redde Hollum grendahus

PÅ BORDET: Mye lekker hjemmebakst å få på farsdagen i Grendstuggu. Foto: privat
HUSET: Grendstuggu trenger sårt inntekter, og mange husker nok at det ble arrangert striptease for et par år siden, et omstridt tiltak. Foto: Gunn Heidi Nakrem