Byggeleder Per Olav Krogstad i Statens vegvesen forteller at det er begrenset kapasitet for asfaltlegging slik at veistrekninger må stå i kø.

– Det er kapasitet nok til å ta E6 før ferien, mens fylkesveier og mindre viktige veier må vente til etter ferien, sier Krogstad.

Fylkesveg 708

Deler av fylkesveg 708 blir imidlertid asfaltert allerede nå, og mandag morgen var det hektisk aktivitet i Vollmarka. Denne strekninga ligger på lista over prioriterte strekninger ifølge Krogstad.

– Det blir asfaltert mer på fylkesveg 708 enn først tenkt fordi vi har funnet midler til dette. Dermed får vi også lagt asfalt fra Stranda til skjøten på Korsvegen. Der er det ikke asfaltert på mange år. Når det går 15–20 år mellom hver asfaltering, vil nedbrytinga gå plutselig, forteller Krogstad.

Onsdag morgen var veiarbeidere i full sving med å reparere dekket ved Stranda.

Krogstad opplyser at det ikke er nok midler til å asfaltere så lange strekninger på fylkesveg 708 som ønskelig. Flere steder har veidekket fått store sprekker, og dette er forsøkt reparert med snabelbil.

– Dette er ingen fullgod ordning, og er en midlertidig reparasjon, sier Krogstad.

Åsvegen

Folk lenge etterlyst reparasjon av den store vinterskaden på Åsvegen ved Meeggen bru. Statens vegvesen fikk utført en midlertidig reparasjon på stedet.

– Her er det skiftet ut masse. Denne strekninga ligger i kø for asfaltering, og asfaltering vil skje i løpet av uka, sier Krogstad.

SKAL REPARERES: Her på Åsvegen førte telen til stor skade på dekket, og vegvesenet lover at det kommer nytt asfaltdekke denne uka.

Krogstad forteller at øvrige fylkesveier i Melhus der det skal asfalteres, blir det asfaltlegging i september.

Lappekø

Det er ikke bare når det gjelder asfaltering at det er kø. Krogstad opplyser at det er også er kø for lapping, og det gjelder Midtre Gauldal. Vegvesenet skifter ut stikkrenner og lapper enkeltpunkt.

Vegvesenet har midler til asfaltering av E6, men er ifølge Krogstad ikke tildelt penger til asfaltering av fylkesveier i Midtre Gauldal, Rennebu og Oppdal.

- Det er et stort etterslep på vedlikehold, sier Krogstad.