Melhus kommunestyre skal tirsdag vurdere flere søknader om fritak fra politikken, og hvem som skal tre inn i stedet. Valgnemnda har behandlet søknadene, og laget innstilling til kommunestyret.

Flytting

Kristian Lorvik (Melhuslista) er første vararepresentant til kommunestyret, og står på varalista for komité for oppvekst og kultur og komité for teknikk og miljø. Han ønsker fritak fordi han har flyttet.

Arnfinn Amundal (SV) har også flyttet fra kommunen, og han er vararepresentant til kommunestyret, i valgnemnda og i samarbeidsutvalget for Vesletun familiebarnehage. Han er også fast medlem i samarbeidsutvalget for Brekkåsen skole.

Amund L. Moholdt (Ap) er vararepresentant til kommunestyret og komité for helse og omsorg, og søker fritak fordi han har flyttet fra kommunen.

Andre årsaker

Jens Otto Havdal (Ap) er medlem av formannskapet, kommunestyret, valgstyret samt er vararepresentant i valgnemnda og samarbeidsutvalget for Humla familiebarnehage. Han søker fritak av helsemessige årsaker, og fram til 28. februar.

Ingerlise Prytz (Miljøpartiet De Grønne) søker om permisjon fra til 30. juni av helsemessige årsaker, og hun er medlem av komité for helse og omsorg og er vararepresentant til kommunestyret.

Astrid Brækken (H) var varamedlem i Melhus eldreråd, og døde for en tid tilbake.

I tillegg har Ruth Laila Berge (Frp) tatt opp at hun ikke kan møte som varamedlem i komité for helse og omsorg fordi hun sitter som fast medlem i komité for oppvekst og kultur, og disse to komiteene har møter på samme tidspunkt.

Opprykk

Rådmannen anbefaler at søknadene innvilges, og følgende rykker opp: Tor Arne Granmo (Melhuslista) blir første vara til kommunestyret, Eivinn Taxt (SV) rykker opp på varalista, Stig Ler (Ap) går inn i kommunestyret fram til 28. februar og at Frode Eggen (MDG) blir første vara til kommunestyret fram til 30. juni. Berit Wold Fjelle (Ap) er første vara til formannskapet. Hun vikarierer allerede som fast medlem siden Guro Angell Gimse (H) er på Stortinget. Mikal Kvaal (H) er neste på varalista.

Amund Losen Moholdt (AP) har søkt om fritak på grunn av flytting.