Espen Eek har sett filmen, som ble tatt av en snekker på hytta hans i Rognes mandag kveld.

- Ulven og sauen stod og skulet på hverandre. Sauen hadde to lam, som den tydeligvis prøvde å forsvare. To ganger gikk sauen fram mot ulven, som skvatt unna. Den siste gangen snudde ulven og la på sprang, forteller Espen Eek.

Avstanden mellom ulven og sauen var åtte til ti meter, antyder Eek.

Den polske snekkeren var sammen med flere på en liten kveldstur fra hytta på Rognes mandag denne uka. Klokka var mellom 20.00 og 21.00, da de fikk øye på ulven ved en skogsveg. Espen Eek forteller at de prøvde å jage vekk ulven, fordi de så at det var sauer i nærheten. Det gjorde de blant annet ved å kaste småstein.

- De som så ulven var helt i ekstase. Jeg tror ingen opplevde episoden som skremmende. De fikk heller inntrykk av en ulv som var skvetten, forteller Espen Eek.

Både Trønderbladet og Adresseavisen har forsøkt å få publisere filmen. Den er nå solgt til VG.

Les Adressa.no: Sauemamma jaget ulven til skogs

Skogbrukssjef Kai Børge Amdal i Midtre Gauldal kommune har sett filmen, og mener at det høyst sannsynlig er ulv. Statens Naturoppsyn vil også få se filmen, og de skal foreta en endelig bekreftelse.

Les Trønderbladet: Hevder å ha bilder av ulv på Rognes

Tirsdag ble det gjort flere observasjoner av en ulv som krysset E6 og Gaula ved Lundamo, på tur mot Hølonda. Det er ikke bekreftet om dette er det samme dyret som ble filmet på Rognes dagen før.

Les Trønderbladet: - Ulven var i ferd med å krysse E6

Les Trønderbladet: Ulven har gått i dekning