28-åringen, som har erkjent å ha drept kona Nilofer Naseri 28. september i fjor, sa nei på spørsmål fra dommeren om han erkjenner å ha framsatt drapstrusler i forkant av drapet.

Les også: Solid vakthold i retten

Ifølge tiltalen ble Nilofer (27) kvalt og knivstukket. Ektemannen hadde flyttet ut fra leiligheten og inn i en leilighet hos en venn i nabohuset, har erkjent drapet. Men han er uenig i dommen han fikk i tingretten, og har anket til Frostating lagmannsrett som behandler saken mandag og tirsdag.

Les også: Beklaget drapet på Nilofer

Tiltalte er lavmælt og har tolk ved siden av seg. Han snakket norsk til dommeren da dommeren spurte om tiltalte erkjenner å ha framsatt drapstrusler.

Søskenbarn

Statsadvokat Unni Sandøy er nå i gang med sitt innledningsforedrag og forteller om blant annet familieforhold.

Ektemannen er født og oppvokst i Kabul i Afghanistan, slik også Nilofer var. Ifølge statsadvokat Unni Sandøy var den tiltalte og Nilofer søskenbarn. Tiltaltes far og far til Nilofer er brødre ifølge aktor. Sandøy beskriver ekteskapet som arrangert, men som tiltalte og Nilofer samtykket i. Tiltalte har fortsatt midlertidig oppholdstillatelse. Sønnen til Nilofer og ektemanne er tre år.

Les også: Ble angrepet i retten

Bråk

Politiet rykket ut til leiligheten tidligere på året fordi tiltalte og Nilofer ifølge aktor kranglet fordi tiltalte ønsket å ta med sønnen til Afghanistan. Passet til tiltalte tok politiet med seg.

Titalte sa i tingretten at far til Nilofer ga ham et slag i ansiktet.

27. august i fjor fikk Nilofer voldsalarm. 17. september var Nilofer i et forberedende møte med Konfliktrådet, og 25. september leverte Nilofer anmeldelse til politiet. Den dagen skulle tiltalte ha møtt hos Konfliktrådet. Aktor Sandøy sier at samtalene skulle handle om at Nilofer følte seg truet. Hun hadde bedt om besøksforbud.

Spesialenheten for politisaker har etterforsket hva som skjedde da Nilofer kontaktet politiet og fram til hun ble drept. Avgjørelsen er ikke gjort kjent ennå.

I tingretten ble tiltalte dømt til 13 års fengsel, og aktor Sandøy mener dette er riktig straff. Dette er altså tiltalte uenig i.

Nilofer (27) ble drept i leiligheten i første etasje. Ektemannen har forklart at han fikk sønnen inn på stua, og at det så oppsto en krangel der han mistet besinnelsen.