– Jeg er kjempeglad for at det nå snart blir mulig å starte salg av tomter. Endelig kan jeg tenke på noe annet, sier grunneier Lasse Løftamo.

Etableringsfasen

Boligfeltet Hårråbakken er på 36 mål, og der planlegges det 30 tomter. Målgruppa er 25–35 år, forteller daglig leder Mons Gunnar Opland i ProPlan Bygg.

– Prisnivået på tomtene vil bli slik at de er tilgjengelig for den målgruppa, og vi tror at Hårråbakken vil bli et område for dem som vil bygge enebolig. Når boligfeltet er klart til utbygging, spretter vi champagneflaska, sier Opland.

Hvilken pris tomtene får, er ifølge grunneierne ikke avklart ennå. Ifølge utbyggeren vil salget av tomter starte på nyåret.

Gang- og sykkelvei

I mange år har familien Løftamo hatt planer om å legge ut et boligfelt ved Hermanstad på Kvål. For åtte år siden begynte familien for alvor å ha et håp om at det kunne bli et boligfelt.

–Jeg er født optimist, slår Lasse Løftamo fast.

Imidlertid ville ikke fylkeskommunen tillate boligfeltet uten at det ble bygd gang- og sykkelvei langs fylkesveien fra Kvålsdalen til Hermanstad. Fylkeskommunen ville først ikke stille med penger, men nå er fylkeskommunen og Melhus kommune i ferd med å inngå et spleiselag.

Komitéleder Mikal Kvaal (H) forteller at flertallsgruppa vil sette av 7,5 millioner kroner av overskuddet fra i fjor til gang- og sykkelvei, og at komiteen har gått med på at denne strekninga skal stå høyt oppe på prioriteringslista. Han peker på at Guro Angell Gimse (H) fra Melhus fikk gehør for en forenklet utbygging av gang- og sykkelveien mens hun var fylkespolitiker. Fylkeskommunen skal ifølge Kvaal, stille med 7 millioner kroner.

FELLES TAK: - Sammen skal vi dra lasset, sier politiker Mikal Kvaal (H), grunneier Lasse Løftamo og utbygger Mons Gunnar Opland. Det kommende boligfeltet ligger ved Bennavegen.

– Jeg er veldig glad for at vi har kommet så langt, og at det i løpet av året blir åpnet for salg av tomter. Det var ikke rett fram å få lagt til rette for dette. Kommunen skulle bygge gang- og sykkelvei på ei tomt som kommunen ikke eier, og så måtte kommunestyret gå med på dette. Komité for teknikk og miljø måtte være med på at strekninga skulle stå øverst på prioriteringslista. Sammen får vi dratt lasset, sier Kvaal.

Innsatsen til Kvaal får utbygger Opland til å ta fram mange godord, og han sier at det er viktig å heie fram lokale politikere som gjør noe for å få framdrift i lokalsamfunnet. Opland gir også ros til Melhus kommune.

– Vi har hatt oppstartsmøte med Melhus kommune. Kommunen stilte godt forberedt, og under møtet kom det fram alle mulige forbehold. Når det nå løsner med gang- og sykkelveien, åpner det seg nye dører, forteller Opland.

Stor mangel

Etterspørselen forventes å bli god ettersom det er langt mellom boligtomtene på Kvål, og Lasse Løftamo peker på at friluftsområdet og idrettsanlegget Trehjørningen ligger like ved.

– Der er det stor utvikling og stor dugnadsinnsats som jeg er skikkelig imponert over. En kommer seg helt til Kregneskjølen. I området er det turstier overalt, forteller Løftamo som er grunneier sammen med faren Torgeir.

Nettopp omgivelsene er noe utbyggere må tenke på, mener Opland som er forhandler for BoligPartner.