– Hvorfor er det nakne flaggstenger og ingen blomster i miljøgata i Melhus sentrum? Andre tettsteder som Hovin har flagg hengende oppe hele tida. Kanskje kunne det ha vært hengt opp vimpler i flaggstengene i Melhus sentrum slik at flaggstengene ikke ser så nakne ut. Det er skuffende at Melhus sentrum er så tam, sier en leser som har tatt kontakt med avisa.

– Ser trist ut

Innringeren mener at det er omtrent 20 flaggstenger i Melhus sentrum, og han mener det ser trist ut når det ikke henger noe i dem.

Gata og fortauet er blitt feid, spylt og ryddet, men ellers er det lite som minner om den forestående sommeren når det gjelder Melhus sentrum.

Har fått penger

Melhus kommunestyre har vedtatt å bruke over 100.000 kroner på forskjønning av Melhus sentrum, og nylig vedtok Melhus formannskap at det skal brukes penger på stier, blomster og tilrettelegging for et kommende torg.

Hensikten er å få flere til å gå i Melhus sentrum framfor at folk kjører bil mellom de ulike butikkene.

Forskjønningen er en del av den nye sentrumsplanen. Som kjent har flertallsgruppa fått gjennom at det skal være byggestopp i Melhus sentrum til mars neste år eller inntil sentrumsplanen er ferdig – noe den etter planen skal være i løpet av året.

Så langt er det ingen synlige spor av vedtaket.

Før nasjonaldagen

– Vi skal utføre deler av vedtaket som politikerne har gjort, og målsettinga er å få gjort noe før 17. mai. Planen er å sette ut blomster. Vi har villet avvente slutten på frostnettene, og det ser ut til at de kan være over, sier virksomhetsleder Morten Børseth.

Børseth opplyser at kommunen har pleid å henge opp flagg i flaggstengene, og at det vil bli gjort før 17. mai.

Flaggstengene har i perioder hatt annet oppheng enn det norske flagget, og eksempler er vimpler for Sagauka og fotballkamper. Da flaggstengene kom opp, ble spørsmålet om private firmaer eller organisasjoner kan få henge opp flagg, reist.