Anne Sørtømme (31) fra Hovin har takket ja til å bli Melhus SVs førstekandidat under valget.

– Jeg har vært vararepresentant til kommunestyret og komite for teknikk og miljø, og det var naturlig for meg å si ja. Tida var inne for det. SV har mye å kjempe for som skole, barnehage, arealplan, godsterminal og absolutt jernbanen, sier Sørtømme.

Sørtømme underviser i musikk, er utøvende musiker og dirigerer kor.

Ambisjonen til SV er å få vippet flertallet tilbake til rødgrønt.

– Arbeiderpartiet og Kristelig folkeparti er først og fremst samarbeidspartnere, mens Venstre har det vært litt dårligere med, sier Arnfinn Amundal, leder for Melhus SV og leder for nominasjonskomiteen.

Sosialistisk Venstrepartis nåværende toppkandidat, Aud Herbjørg Kvalvik, har meddelt partiet at hun ønsker å ta en pause fra lokalpolitikken.

– Hun har vært med i mange år, og hun ønsker å ha mer fritid. Nå er hun både med på fylkesting, Stortinget og i kommunestyret. I tillegg har hun en krevende jobb med mye reising, sier Amundal.

Nominasjonsmøtet er i februar, og lista til valget er ikke helt ferdig ennå.

– Det går fint å få på plass ei liste, og det er ikke krav om at det er flere enn sju på lista for å få den godkjent, forteller Amundal.

Om toget

Siden andre partier har offentliggjort den øverste delen av nominasjonslista, har SV bestemt seg for å gjøre det samme. Torsdag ble førstekandidaten presentert for Trønderbladet på perrongen utenfor Melhus skysstasjon.

– Vi åpnet valgkampen for noen år siden på togperrongen sammen med Erik Solheim, og siden tog er et viktig område for oss, var dette passende arena, forklarer Amundal.

Sørtømme er glad for at det skjer mye på kollektivfronten, og hun peker på at det har skjedd mye når det gjelder kollektivtrafikken med bytakst. Nå håper hun at området for bytakst kan utvides.

– Alt som kan avlaste veinettet er gull verdt, og vi ønsker også å få bussen vekk fra rushtrafikken, opplyser Amundal.

Å være alene

Når det gjelder kommunereformen, er Sørtømme og Amundal bestemt på at Melhus skal være alene.

– Melhus er stor og veldrevet, men vi kan være med på å løse utfordringene til små kommuner. Jeg er skeptisk til det voldsomme presset om å slå sammen kommuner, og jeg er ikke sikker på om stordriftsfordelene er der. En større kommune kan gi enda større utkant, mener Amundal.