– Investeringa i Hofstad næringspark er på 100 millioner kroner. Det blir kjempeartig å få realisert dette, og vi er glade for å kunne bygge i hjemkommunen, sier Otto Østerlie som er styreleder i Vintervoll og hovinsbygg.

Elektrikerkonsernet Vintervoll har hovedkontor i Trondheim og regionkontor i Melhus. Den nye tomta er i Hofstad næringspark, og er på omtrent 6,5 mål ifølge administrerende direktør Stian Østerlie.

Nybygget skal bli et miljøbygg som skal kunne brukes som visningsbygg for andre bedrifter, offentlige instanser og privatpersoner. Ifølge regionsjef Ove Eggen vil mye av energien som skal brukes i nybygget være egenprodusert. På taket skal det monteres solcellepanel, og bygget får også varmepumpe. Energien fra solcellene skal lagres i batterier når solproduksjonen er som størst, og Stian Østerlie forteller at de har en leverandør som bruker brukte bilbatterier i batteribanker. Disse batteriene kommer fra elbiler, og leveres av Nissan, opplyser Stian Østerlie.

– Det skjer jo så mye med det grønne skiftet, sier Otto Østerlie.

Bedriften tenker også miljø når det gjelder transport, og har tre elbiler. Så fort batterikapasiteten blir bedre for varebiler, vil bedriften satse mer på elbiler når transportbehovet skal dekkes.

Leier ut til flere

– Før det er lønnsomt å bygge i Hofstad næringspark, må vi opp i 2000 kvadratmeter. Vi setter av 500 kvadratmeter til oss selv, og er på jakt etter leietakere til det første byggetrinnet. Det vi søker etter når det gjelder leietakere, er leietakere som har behov for areal til lager, verksted og kontor. Så fort vi har leietakere, setter vi i gang bygging. Målet er å komme i gang i løpet av sommeren. Innflyttinga blir i 2019 om alt går som planlagt, sier Otto Østerlie.

Styreleder Otto Østerlie.

Tomta Vintervoll har kjøpt, ligger mellom de to innkjørslene i Hofstad næringspark. Tomta er på 7,6 mål. Det går med 0,9 mål til grøntareal slik at 6,5 mål er byggbart. Totalt vil bygget når alle byggetrinn er ferdige, være på 6000 kvadratmeter.

300 ansatte

– I Trondheim har vi ikke mulighet til å utvide bygget vi har der, og nybygget i Hofstad næringspark gjør det mulig for oss å utvide. Ansatte kan bli flyttet fra hovedkontoret i Trondheim til Melhus om vi har behov for mer plass, forteller Otto Østerlie.

Vintervoll har en forventet omsetning i år på 330 millioner kroner, og har 300 ansatte når inntaket av 20 lærlinger i sommer er på plass. Ambisjonen er flere oppdrag, og Otto Østerlie har stor tro på at det er mulig.

E6-ramper

Nærmest rett utenfor døra til nybygget kommer det nye E6-krysset som gjør av- og påkjøring på E6 enda enklere enn i dag. I dag må mye av trafikken til og fra næringsparken gå gjennom boligområdet på Søberg.

– Når E6 mellom Trondheim og Melhus blir ferdig, noe som snart vil skje, vil det bli kortere reisetid. Dessuten skal Nye Veier bygge ny E6 med av- og påkjøringsramper og vi håper at rampene blir tatt først i E6-prosjektet Melhus-Kvål, sier Otto Østerlie.