- Vi vil at det skal være lensmannskontor her i Melhus, og det er en fordel å ha en lensmann som kjenner folket i Melhus, sa ordførerkandidat Gunnar Krogstad da Arbeiderpartiet hadde invitert seg til lensmann Monica Brækken og brannsjef Arild Karlsen.

Politireformen

Hadia Tajik, nestleder i Arbeiderpartiet og leder i Stortingets justiskomite, reiser nå rundt for å høre om lokal mottakelse av politireformen. Under besøket som fant sted på møterommet til Melhus lensmannskontor, fortalte hun at lokal forankring er viktig.

Melhus kommunestyre har fått komme med høringsuttalelse i forbindelse med politireformen, og uttalte da at kommunestyret ønsker at Melhus lensmannskontor opprettholdes. Dersom det blir dannet et regionlensmannskontor, ønsker Melhus kommunestyre at Midtre Gauldal innlemmes i dette og at hovedsetet blir i Melhus. Gauldal brann og redning som har hovedbrannstasjon på Søreggen i Melhus sentrum, ønsker en samlokalisering med Melhus lensmannskontor. På Søreggen ligger også den nye ambulansebasen.

Åpenhet

- Det er viktig at lokale politikere skal få gi innspill til hvilke polititjenester Melhus skal få. Jeg skjønner det lokale engasjementet, og det er viktig med en grundig diskusjon om endelig lokalisering. Som leder i justiskomiteen bør jeg ikke gå inn i diskusjonen om hvor lensmannskontorene skal være. Den endelige beslutninga ligger hos Politidirektoratet. Det som er viktig er at dette ikke blir en prosess som politiet har alene. Politireformen skal være preget av åpenhet og være konkret, sa Tajik.

Besøket var imidlertid ikke preget av åpenhet. Lensmann Monica Brækken blant annet orienterte om beredskapsarbeid og de to alvorlige ulykkene som har skjedd i Melhus i henholdsvis mai (Øysand-brannen) og august (der en treåring ble med i en bil ut i Gaula). Brannsjef Arild Karlsen fortalte om ønsket om samlokalisering.

Så fikk pressen som ikke fikk sitte ved samme bord som politikerne, stille noen spørsmål før de ble sendt ut av møtet. Da gjenstod ennå 30 minutter at justiskomiteens leders besøk i Melhus. Pressen fikk ingen begrunnelse for hvorfor møtet ble lukket, og hva som skulle tas opp i den lukkede delen.

Inne på møterommet orienterte lensmann Monica Brækken og brannsjef Arild Karlsen om oppgaver de ulike nødetatene har.