Hele helga og 1. mai er E6 mellom Melhus sentrum og Hofstad stengt, og dette er én av tre stengehelger. Den neste starter fredag 5. mai.

Lavere hastighet

Hastigheten på ny E6 mellom Kvål sentrum og Skjerdingstad er også satt ned på grunn av veiarbeidet, og det er skiltet 70-sone i 110-sonen. Ny E6 har fleksible skilt slik at Vegtrafikksentralen kan endre på skiltene dersom det er behov for å sette ned hastigheten fra 110 km/t.

Helgestengingene skyldes at Nye Veier er i gang med å utbedre sidegrøfter og grøfta under midtrekkverket, og dette skjer for å få et jevnere veidekke. Som tidligere omtalt har bilistene fått riste-E6, fordi vann blir stående i veibanen. Ifølge prosjektsjef Ole Gunnar Sølberg i Nye Veier skyldes ristingen at konsulentfirmaet COWI gjorde en feil under prosjekteringa.

E6 kan også bli helt stengt når det nye dekket skal legges på ifølge Nye Veier.

Trafikkvakter er på stedet for å sjekke at bilistene velger riktig vei. Bildet er fra Hofstadkrysset. Foto: Gunn Heidi Nakrem
1. mai pågikk det også arbeid på ny E6, og dette er ved Skjerdingstad. Foto: Gunn Heidi Nakrem

Samme årsak i fjor også

I fjor ble E6 mellom Skjerdingstad og Kvål sentrum stengt i flere uker mens midtrekkverket ble tatt av, og det ble gravd grøfter midt i E6 og på sidene. Nye Veier stoppet innkreving av bompenger i den perioden, men slik er det ikke nå. Bomtaksten er imidlertid lavere siden bilistene kjører gjennom en sideveisbom.

Omkjøringa er via gamle E6 som går gjennom boligfeltet Søberg.