– Nå er det så tørt at brannvesenet fraråder all bruk av ild i og i nærheten av skog og mark. Vi forventer at dette kommer til å vare fram til det kommer regn av betydning. Det er ikke meldt særlig regn før St. Hans, så St. Hans-bål frarådes, opplyser Svend Malum i beredskapsavdelinga i Gauldal brann og redning.

Bål og grilling

Tenning av sankthansbål og grilling ute i skog og mark er altså ikke det brannvesenet anbefaler folk å gjøre. Høye temperaturer, vind og svært lite nedbør har ført til at det er tørt i marka, og en brann kan spre seg fort. Det har vært branner i terrenget i Midtre Gauldal.

– Enn så lenge er det greit å grille i egen hage. Husk å ha slokkemidler tilgjengelig, er rådet fra brannvesenet.

I mai øvde ansatte i Gauldal brann og redning på slukking av brann i terrenget. Øvelsen var i Singsås. Foto: Gauldal brann og redning

Værmeldinga viser at det kan komme litt nedbør på onsdag, men det kan være så lite at det fortsatt er meget tørt. Malum skriver i meldinga at den nedbøren som har kommet enkelte steder, ikke er nok til å redusere brannfaren.

Ring 110

– Ikke nøl med å ringe 110 hvis du oppdager røyk eller brann. Det er til stor hjelp for oss hvis brannen blir varslet mens den er liten og håndterbar, er rådet fra beredskapsleder Malum i Gauldal brann og redning.

Ansatte i Gauldal brann og redning har øvd på slukking av brann i terrenget, og det ble blant annet øvd på å hente vann fra nærmeste bekk.