– Vi har full beredskap med fem biler, men må prioritere hvor vi kan kjøre. Forholdene kan være vanskelige på sideveger og gårdsveger. Mange steder er det fryktelig glatt, sa Lars Jonli i Støren Taxi lørdag kveld.

Siste om situasjonen

Søndag opplyste Støren Taxi at de var tilbake til normal drift allerede natt til søndag.

– Det var knapt noen som fikk nei til kjøring. Det hele gikk veldig fint. Vi hadde god kontakt med dem som strødde, og vi hadde ingen uhell, forklarer taxiselskapet.

Oppfordringa til dem som bestilte taxi var å tenke seg om og vurdere om det var nødvendig akkurat der og da.

– Tenker du deg ut for å spise, er det lurt å vente til søndag kveld. Eller å sørge for å komme deg ned til hovedveg på andre måter, forklarte Jonli.

Må prioritere

Han påpekte at de var nødt til å prioritere sine oppdrag lørdag kveld og natt til søndag.

– Dem vi har kjørt på butikk og på sykehjemsbesøk må vi sørge for å få heim igjen. Folk som kommer med buss og tog prøver vi også å hjelpe. Og vi prioriterer helsehjelp. Det går foran alt. Det er særlig dem som sitter heime og vurderer om de skal dra ut med taxi vi ber om å tenke seg om, sa taxi-driveren.

Støren Taxi har fem biler ute lørdag kveld, men informerer publikum om at sjåførene må tenke sikkerhet. Foto: Arkivfoto

Været slo om lørdag

I Midtre Gauldal var det kuldegrader og greit føre helt fram til 15-tida på lørdag.

– Da kom regnet og mildværet, og det regner fortsatt kraftig, opplyste Jonli i 18-tida lørdag.

– Hvor lenge kan denne situasjonen vare?

– Vi ser det an time for time. Det er meldt oppholds fra åtte-ni-tida i kveld, og i løpet av natta blir det strødd flere steder. I morgen kan situasjonen være annerledes, sa Jonli lørdag kveld.

– Er det dårlig strøing rundt omkring?

– Nei, det er ikke der problemet ligger. Det kjører strøbiler opp og ned hele tida. Men Midtre Gauldal er bratt, med mange sideveger, og lange og vanskelige gårdsveger. Vi vil så gjerne hjelpe, men innser at vi har begrensninger på dette føret, sier han.