Etter at det i sommer ble klart at det skal bygges ut leiligheter i Envina bruktbutikks gamle tilholdssted i Losjevegen, måtte de finne et midlertidig tilholdssted inntil Envinas nye anlegg på Hofstad Næringspark står klart.

Tirsdag åpnet de dørene til en ny butikk inne på Melhuset, midt i sentrum. Brudesalongen har flyttet over veien til Høvdingplassen og overlatt lokalet til Grete Hovin og de andre ansatte på den populære bruktbutikken.

– Det er herlig å være på plass. Her får vi et skikkelig butikklokale og litt mer rom å boltre oss på, sier Hovin før hun skjærer opp kaka og deler ut til de første besøkende litt etter klokka ti tirsdag.

Stor interesse

Selv om åpningen ikke var annonsert i særlig stor grad, har ryktet spredd seg. Allerede fra første stund kom en jevn strøm av både nye og mer faste kunder inn i butikken, som har fått et solid løft.

– For oss er det veldig positivt å komme inn til sentrum. Vi har jo inngang både inne i huset og ut mot gata, og det er tydeligvis en del som har fått med seg at det har vært noe på gang her, sier butikksjefen.

– Mange har kjørt eller gått forbi og tittet inn vinduene den siste tiden.

Populære bøker

Folk er flinke til å levere inn sine gamle gjenstander, og utvalget i butikken er godt. De har ikke plass til store salonger og seksjoner, men alt som er i rimelig mobil størrelse mottas med takk, forteller Hovin.

– Stoler, bord, kommoder og småting går veldig fint. Det vi ser at vi selger mest av er spesielt fine ting - hekleduker, nips og bøker. Særlig bøker med skinnrygg er populært.

– Kan bli en stund

Nå ser hun fram til å være på denne plassen en god stund. Kontrakten på butikklokalet går ut 2016.

– Jeg regner med det tar litt tid før vi er på plass på Hofstad, så vi blir nok her en stund. Men når vi kommer dit blir det jo en annen verden igjen, med 300 kvadratmeter og mulighet for langt større utvalg, sier hun.

Skyt fra gammel kunde

Inne i butikken hadde svært mange nysgjerrige tatt turen tirsdag formiddag. Blant disse var Kirsti Stavsøien, som var på jakt etter en gammeldags pidestall for å sette planter på.

– Det ser ikke ut til at de har det her i dag, men det kan jo hende det kommer inn, sier hun til Trønderbladet.

Stavsøien er godt kjent med bruktbutikken, og har besøkt den mange ganger tidligere i de gamle lokalene.

– Jeg har kjøpt en del kake- og brødfat og slikt. Nå er det artig å se hvor trivelig de har fått det her. Førsteinntrykket er at lokalene er både store og fine. Det er helt klart bedre plass, mener hun.

Kunde Kirsti Stavøien er svært godt fornøyd med de nye butikklokalene. Her sammen med butikkleder Grete Hovin (t.h.). Foto: Elling Finnanger Snøfugl