SFO ved Gimse skole laget det beste pepperkakehuset under skolekorpsets konkurranse. De hadde laget «gotteribyen høgt oppi skyene». Det var en fantasiby med hus og rein og julenisse, på et høgt tårn av snø, hvor ei kirke tronet øverst. Mange var innom for å se på kunstverkene under Jul i Melhus i dag.

Hele 24 bidrag var innlevert, og mellom 150 og 200 bygninger var laget. Her var Horg bygdatun, Ler sentrum, Øya videregående skole, Rosmælen skole, bryggene i Trondheim, skipet til Einar Tambarskjelve, fantasiborger og idylliske gårdstun. Mange hadde dekorert fint med fargerikt godteri, lys og små figurer av dyr og mennesker.

Markedsansvarlig i Melhus skolekorps, Roger Brevik sier de har fått stor oppmerksomhet rundt utstillinga, og gjentar gjerne suksessen neste år. Helt fram til jul blir det mulig å beskue utstillinga av pepperkakehus. Etterpå blir kunstverkene levert tilbake til de skolene og barnehagene som har laget dem.

Utdeling av premie vil skje seinere, en gang når det passer SFO på Gimse. Det er Melhus bakeri som sørger for premien. Juryen som bedømte pepperkakehusene besto av ordfører Gunnar Krogstad, lensmann Monica Brækken og næringsforeningsleder Hans Petter Øien Kvam.

Les mer: Ler har blitt pepperkakeby.

Les mer: Stiller ut fotokunst på natursenteret.