Märtha og Ari kom onsdag kveld 23. mai 2007 til Kvilstenen i Skaun for å risse inn initialene sine, på nytt.

Les også: Enkel servering for Märtha og Ari

Etterpå drakk de kaffe og spiste vafler i hytta til ekteparet Tande. Kjendisparet og en livvakt landet med helikopter like ved Kvilstenen. Der ventet en annen livvakt og Skaun-ordfører Jon P. Husby på dem.

Dette skrev Trønderbladets journalist den gangen, Øyvind Brostrøm, lørdag 26. mai 2007:

- Ari hadde med seg kniv, men det ble for dårlig til å risse inn på steinen. De fikk låne en skrivemeisel av meg, og da gikk det bra, forteller Husby.

Med meiselen risset de inn monogrammet sitt og daterte det med datoen på bryllupsdagen sin, 24.05.2002, selv om de var der en dag tidligere. Dette var en tur som Märtha ikke visste noe om på forhånd, en såkalt blåtur. Regien hadde ektemannen Ari.

På vei ned passerte de hytta til Tande. I utgangspunktet skulle prinsessen og forfattermannen umiddelbart kjøre inn til Trondheim. Men i stedet ble det først kaffe og vafler ved hytteveggen. En steinhogger i et begravelsesbyrå i Orkdal skulle kontaktes i håp om at de kunne forsterke innrisset på Kvilstenen.

Les også: Märtha og Aris signaturer ødelagt

Før bryllupet

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn gikk pilgrimsleia fra Svorkmo til Trondheim før sitt bryllup i Nidarosdomen 24. mai 2002. Underveis passerte de Kvilstenen i Skaun, der de risset inn sitt felles monogram.  I løpet av relativt kort tid ble imidlertid initialene til kjendisparet slipt bort. Noen mente det var hærverk, andre skyldte på vær og vind. Da Slottet fikk høre dette, inviterte de seg selv tilbake for å risse inn på nytt. Og onsdag kveld var de altså igjen i skogen ved Mellingsætra. Besøket var et ledd i femårs bryllups- dagen til prinsessen og Ari Behn.

PS! I papirutgaven fredag 26. mai 2017 snek det seg inn et feil årstall. Der kan det se ut som Märtha Louise og Ari Behn giftet seg i 2007, men bryllupet var altså 24. mai 2002. Turen til Trondheim og Skaun tok paret fem år etterpå, i 2007.

PÅ’N IGJEN: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn var onsdag kveld 24. mai 2007 tilbake i Skaun og risset inn sine initialer i Kvilstenen. Foto: privat
MONOGRAM: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn risset inn sitt felles monogram her på Kvilstenen i Skaun under pilgrimsferden før sitt bryllup i 2002. Kvilstenen ligger i pilgrimsleia mellom Midtskogsvatnet og Mellingsætra. Steinen er blitt brukt som et hvilested for pilegrimer, og steinen er full av initialer og årstall Den eldste inskripsjonen som kan ses er fra 1899. Foto: Øyvind Brostrøm