– Vi starter på vår framtidssatsing, sier banksjef Karl Reinert Halsen i Sparebank1 SMN Melhus og Midtre Gauldal.

Ny banksjef

Banksjef Halsen går av med pensjon fra september, og den nye banksjefen er Arne Ingar Elven fra Orkla Sparebank. Tidligere jobbet Elven i Meldal sparebank, og har siden i fjor høst jobbet i Orkla sparebank avdeling Meldal. Han tiltrer i starten av april slik at det blir en overlappingstid. Den påtroppende banksjefen har foreløpig karenstid.

I tillegg har banken ansatt to nye rådgivere.

– Noen av oss ansatte nærmer oss pensjonsalder, og det forbereder vi oss på. Derfor har vi tatt inn noen som er vesentlig yngre enn oss selv, og vi starter på den måten framtida i banken. Sparebank1 Gauldalen er på topp i kundetilfredshet, kompetanse og kvalitet i bankens nedslagsområde i blant annet Trøndelag. Det er ikke bare å lære de ny rådgiverne faget, og vi skal også overføre de erfaringene rådgiverne har. Mange av dem har vært her lenge, sier Halsen.

Digitalisering

Banksjefen tror det er et pluss for banken å få inn unge medarbeiderne med tanke på den digitaliseringa som skjer innen bankvesenet.

– Bankbransjen er inne i en digitalisering som ingen andre bransjer. Det vil ikke bli mange flere bankansatte, men vi skal være i markedet og ha de beste rådgiverne. Vi prøver både å være lokale i området og ha de beste løsningene for dem som vil bruke oss digitalt, opplyser Halsen.

Midtre Gauldal

Den ene nyansatte rådgiveren er Anders Røe (24) fra Trondheim, og han sitter på Støren-kontoret. Røe har besteforeldre fra Soknedal og Budal, og han føler seg sterkt knyttet til Midtre Gauldal. Flytting dit er noe han vurderer. Han er kjent fra sykkelmiljøet, og har syklet proffritt i Europa.

– Jeg har gått på økonomilinja ved BI Trondheim, og kommer rett fra studier slik at jeg ikke hadde erfaring fra bank da jeg startet i Sparebank1. Bacheloroppgaven som jeg leverte sist vår, hadde bank som tema, forteller Røe.

24-åringen ser fram å lære av kolleger i banken.

– Noen rådgivere har mer erfaring enn år jeg har levd. Fordelen med å jobbe på regionkontor er at en får treff folk personlig, og ikke bare på telefon, sier Røe.

Rådet var 24-åringen er at en sparer fra ung alder for å gi seg selv et godt grunnlag.

– Tenk over om en trenger SMS-lånene. Slike lån kan få følger for resten av livet. Ta heller kontakt med en rådgiver og diskuter hva som er lurt å gjøre, sier Røe.

Melhus

Den andre nyansatte rådgiveren er Camilla Blokkum Fossmo (32) fra Gåsbakken, og hun er ansatt ved kontoret på Melhus. I 10 år jobbet hun hos Danske Bank som rådgiver, og hun har tidligere gått på Trondheim Økonomiske Høgskole (nå Handelshøgskolen).

– Mitt råd er at en gjerne kan starte langsiktig sparing tidlig. Start med boligsparing for ungdom (BSU) når du har mulighet til det, og gå rett over på pensjonssparing når du er ferdig med BSU, sier Blokkum Fossmo.

Banksjef Halsen legger til at den største utfordringa er at unge ikke ha spart noe når de kommer til banken for å få lån.

Påtroppende banksjef Arne Ingar Elven Foto: privat