I dag hadde Fugger sin siste dag på jobben som næringsrådgiver i Midtre Gauldal.

Kortere vei

Etter litt over to år i stillingen sa hun i sommer opp etter å ha fått tilbud om å bli bedriftsrådgiver i Næringshagen i Orkdalsregionen.

– Jeg bor på Viggja, så grunnen til at jeg slutter er rett og slett at det tar ti minutter å kjøre til jobb i stedet for en time, sier hun til Trønderbladet.

– Jobben i Midtre Gauldal har vært svært spennende, og jeg er strålende fornøyd med mye av det vi har fått til.

Enheten tar over

Katharina Fugger har blant annet har fungert som daglig leder for Trondheim Sør Utvikling (TSU). TSU er et samarbeid mellom kommunene Klæbu, Melhus og Midtre Gauldal og ble opprettet for å gjennomføre Trondheimsregionens næringsplan.

Næring-, plan- og forvaltningsenheten, med Hubertina Doeven i spissen, tar nå over de oppgavene som ligger i næringsrådgiverstillingen.

Stillingen kan bli avviklet

Nå skal det imidlertid opp til behandling om TSU har behov for egne næringsrådgivere i kommunene, og - som Trønderbladet skrev 7. oktober - skal saken opp til politisk behandling i slutten av måneden. Dermed kan det ligge an til at næringsrådgiverrollen avvikles.

– I Midtre Gauldal satses det på næringsutvikling, og med den nyopprettede næringsforeninga er det klart at dette er et fokusområde. Om TSU skal satse uten næringsrådgiver blir det imidlertid opp til politikerne i Melhus og Midtre Gauldal å bestemme, sier Fugger.