Forventningene er så store til ringvirkningene av E6-prosjekter og en stor militærøvelse, at Næringsforeningen i Trondheimsregionen avdeling Melhus (NiT) arrangerer møte 21. mars med tittelen «Leverandørnettverk i Gauldalen – uante muligheter for lokalt næringsliv».

– Næringsforeninga ønsker å sette fokus på at veiutbygging og NATO-øvelse kan representere store muligheter for lokalt. Vi ser det som vår jobb å tilrettelegge for næringslivet, sier Hans Petter Øien Kvam, leder for NiT Melhus.

Møtet er på Trøndertun folkehøgskole der næringsforeninga nylig arrangerte næringskonferanse med rundt 100 frammøtte. Tanken med møtet er å stimulere til dannelse av lokale leverandørnettverk. Ofte kan prosjekter være så omfattende at bare nasjonale entreprenører har kapasitet til å legge inn anbud, men ved at lokale aktører slår seg sammen, kan de lokale bli store nok til å komme med tilbud. Næringsforeningen i Trondheimsregionen avdeling Midtre Gauldal er også med på å arrangere møtet, opplyser leder Aina Midthjell Reppe.

Veibygging

Statens vegvesen er invitert til å fortelle om E6 Soknedal, og assisterende prosjektleder Idar Lillebo skal orientere om status så langt. Prosjektleder Lars Waadahl fra AF-Gruppen og en representant fra lokalt næringsliv er også invitert.

– Vi har tatt med Statens vegvesen og AF-Gruppen for å vise til at byggeprosjektet E6 Soknedal har gitt muligheter for lokalt næringsliv som for eksempel da elektrofirma slo seg sammen for å kunne tilby tjenester.

Forsvarsøvelse

E6 Soknedal er et prosjekt til godt over én milliard kroner, og så er det ventet at Nye Veiers E6-prosjekter i Melhus og Midtre Gauldal vil kaste av seg mye lokalt. E6 Melhus-Ulsberg er stipulert å koste 16 milliarder kroner.

Et annet prosjekt som er ventet å gi lokale ringvirkninger, er den store NATO-øvelsen senere i år. Prosjektmanager Stian Gjertsen kommer for å fortelle om NATO Trident Juncture som betegnes som norgeshistoriens største forsvarsøvelse. Dette innslaget skulle ha vært under næringskonferansen, men da ble foredragsholderen sittende værfast på Flesland.