Rundt 200 av elevene i kulturskolen i Midtre Gauldal var samlet i Singsås torsdag for å markere starten av skoleåret. Og det ble en skikkelig kickoff på kulturarenaen med både sambaorkester, sangleker, gitarorkester, fioliner, pianostafett, korsang og ikke minst rapping.

Dyktige rappere

– Noen av elevene har vist interesse for rap i forskjellige sammenhenger tidligere. Vi ville gi dem et kick for å komme videre, forklarer kulturskolerektor Arnfinn Solem.

Dermed ble instruktør Erik Bruset leid inn, og han fikk i oppdrag å lære 20 elever om de mest grunnleggende øvelsene innen rap.

– Det fungerte kjempegodt, og instruktøren skrøt veldig av elevene og sa de var dyktige. Dette ga mersmak og er noe vi tenker på å gå videre med, sier Solem.

Fremdels venteliste

Hele markeringen i Singsås var preget av godt vær, lave skuldre og god stemning. Solem skryter av Singsås skolekorps som hjalp til med det praktiske som kaffesalg og pølsekoking.

Kulturskolen har nå i overkant av 300 elever, og rundt 200 av dem møtte opp i Singsås. Der ble det blant annet tatt et skolebilde.

– Kulturskolen er nå breddfull i forhold til kapasitet. Vi har fremdeles 50 unger på venteliste, der de fleste ønsker å begynne å spille gitar. Det er beklagelig at vi ikke har plass til alle, sier Solem.

FART OG MUSIKK: Både unger og voksne koste seg i det fine været i Singsås. De aller yngste hadde sangleker på fotballbanen. Foto: Kirstin Digre Kosberg.
SANGGLEDE: Sangelevene hadde sin egen kor-oppvisning. Foto: Kirstin Digre Kosberg
SVINGTE: Trommeslagerne, blåserne og trekkspillerne dannet samba-orkester. Foto: Kirstin Digre Kosberg.