– Dette er noe vi synes er utrolig artig. I fjor fikk vi på plass den siste finansieringen etter at aktivitetsuka var i gang, men nå har vi alt det økonomiske på plass i god tid i forveien. I år er vi mye mer ajour, sier leder Trude Heggdal i Midtre Gauldal frivilligsentral.

I 2021 ble aktivitets- og ferietilbudet Camp Støren sparket i gang av frivilligsentralen, Støren Sportsklubb og Støren kulturhus, og i fjor videreførte de tilbudet med 100 barn som i gjennomsnitt deltok på 2,4 aktiviteter hver.

Rundt årsskiftet hersket det tvil om det kunne bli en ny utgave av Camp Støren i 2023, da prosjektet ikke ble prioritert i økonomi- og handlingsplanen for inneværende år.

Men nå har de altså pengene på plass.

Fra stisykling til sying

For Sparebank 1 SMN har valgt å tildele Camp Støren 50.000 kroner i samfunnsutbytte. Det er en dobling sammenlignet med i fjor, og tildelingen har mer eller mindre berget aktivitetsuka.

– Vi synes det er et utrolig flott opplegg som de har fått til. Så var det slik at de følte at de hadde litt knapt med ressurser og valgte å søke på midler fra oss. Da hadde vi lyst til å øke tilskuddet i år, sier finansrådgiver i Sparebank 1 SMN avdeling Støren, Mali Belsvik.

– En stor del av vårt overskudd skal komme lokalsamfunnet til gode, og Camp Støren er midt i kjernen av samfunnsutbyttets statutter, sier Arne Solberg. Til venstre er Trude Heggdal, og til høyre er Mali Belsvik. Foto: Eskil Buseth Folstad

Camp Støren er et lavterskel aktivitetstilbud hvor barn i skolealder kan delta i et mangfold av aktiviteter. Alt fra stisykling til sying står på programmet når uka går av stabelen i slutten av juni.

Da trår både instruktører og frivillige til for å få gjennomført de godt og vel 30 aktivitetene i lag med barna.

– En stor del av vårt overskudd skal komme lokalsamfunnet til gode, og Camp Støren er midt i kjernen av samfunnsutbyttets statutter, nemlig satsing på barn og unge og å motvirke utenforskap. Og barna er framtida vår, så dette ble et naturlig valg for oss, legger finansrådgiver i Sparebank 1 SMN avdeling Støren, Arne Solberg til.

Feirer 200 år

Heggdal legger ikke skjul på at hun er skuffet over den lokalpolitiske beslutningen om å ikke bevilge penger til prosjektet fra kommunens side, men er glad for at det økonomiske er på plass.

Også Soknedal sanitetsforening har støttet Camp Støren med 20.000 kroner, og frivilligsentralen selv har bidratt med det de kan. Så kommer det også inntekter fra billettsalg, og Coop Extra Støren stiller opp med mat. Også Gauldal Røde Kors, Fjellstyrene i Midtre Gauldal, Drive, Midtre Gauldal folkebibliotek og flere enkeltpersoner bidrar til årets Camp Støren.

I år feirer banken 200-årsjubileum. Da inviterer de til en markering på Prestteigen. Foto: Eskil Buseth Folstad

– I fjor opplevde vi at det var venteliste på enkelte aktiviteter, og selv om vi har et begrenset antall plasser, så håper vi å få med oss flere deltakere i år enn i fjor. Da hadde vi også med oss barn fra Melhus og Rennebu, så barn fra andre kommuner har naturligvis også lov til å bli med, sier Heggdal.

I år feirer Sparebank 1 SMN 200-årsjubileum, og det skal de markere med servering av kaffe og kaker utenfor bankens lokaler på Prestteigen fredag 26. mai.

– I tillegg velger vi å spandere pølse med brød og is på alle barna i samtlige av kommunens barnehager denne dagen, og det tror vi vil bli en fin feiring, legger Belsvik til.