Tilstrømninga til julemessa i Budal flerbrukshus på lørdag var stor. Selv om det var islagte veier, tok folk seg fram til messa som var arrangert av Budal husflidslag.

Søtt og røkt

Her var det mye å velge mellom. I inngangspartiet hadde flere ungdommer stands der de solgte hjemmelagede produkter enten det var kjærlighet på pinne eller nisser.

Oppe på scenen hadde bedriften Fumo stand. Der sto familien Storli og Knut Arne How. Bedriften selger røkt og speket mat, gelé og krydder, forteller Sissel Storli.

– Dette er det nærmeste vi kommer scenen i år, sier Sissel Storli spøkefullt.

Storli og How er også kjent fra Huslaget som pleier å sette opp revy i romjula, og i år blir det ikke revy, forteller Sissel Storli.

– Nå satser vi på matproduksjon. Mange av de gamle datt av, men Huslaget er ikke lagt dødt. Vi håper å komme sterkere tilbake neste år, sier Storli.

Lokalmat

Ved standen til Hogna brygg der Kristin Røe Enlid ekspederer kunder, var Torill Haueng og Hanne Husvik Lein blant dem som tok en kikk på produktene.

– Når det er julemesse i nærheten, må vi selvsagt ta turen innom, sier Haueng.

Husvik Lein legger til at det som er fint med Budal, er at det er lokalmat som bys fram.

Lokalmat handlet det i høyeste grad om i kafeen. På kjøkkenet var det hektisk med smøring av mat, og kaffematen var lokalproduserte melkeprodukter som gomme, eggost og skjørost. Alt gikk raskt unna.