Ambisjonen til den nyansatte virksomhetslederen ved Eid skole og barnehage på Korsvegen er å være en tydelig leder.

- Hvis du bygger opp relasjoner, tør du å være tydelig. Jeg skal bestemme retningen, men jeg må tørre å kjenne på mangfoldet blant personalet, sier Grete Thomassen Dalen.

Fyldig skoleerfaring

45-åringen startet som virksomhetsleder 1. august, og har fyldig erfaring fra skoleverket. I 19 år jobbet hun ved Flå skole, og så arbeidet hun tre år ved Nidarvoll skole før hun søkte den ledige jobben som virksomhetsleder ved Eid skole og barnehage.

For Thomassen Dalen som har tre barn, er det litt som å komme hjem når hun nå har tatt fatt på arbeidsdagen ved Eid skole og barnehage. Hun er oppvokst på Søberg, og mang en ferie er tilbrakt på foreldrene Kari og Magne Thomassens hytte ved innsjøen Ånøya som ligger like ved skolen og barnehage.

Barnehagen

Nå er hun i gang med å bli kjent med de ansatte, og mandag starter skoleåret der ni unger møter til sin første skoledag. Hun skal også være leder for barnehagen som drives i leide lokaler i nærheten. Politikerne har bestemt at det skal bygges nye barnehagelokaler ved Eid skole, men har så langt ikke satt av penger til dette. Brekkåsen idrettsbarnehage har kommet på banen med planer om privat barnehage like ved skolen, og formannskapet har bedt om ei utredning rundt disse planene.

- Som kommunalt ansatt synes jeg det er fint å ha et oppvekstsenter, og det er fint å kunne lede en barnehage. Ut fra det jeg har sett, er det mye fint i barnehagen. Flå skole og barnehage holder til i samme bygg, og det synes jeg er flott, sier Thomassen Dalen.

På Korsvegen er det oppvekstsenter med barn fra 0–16 år.

Les mer i papiravisa senere i uka.