Horg kirke var den første kirken i Sør-Trøndelag som begynte med åpen kirke i juli måned for mange år siden.

Pensjonister og andre som hadde muligheter til det, stiller villig opp som verter og tar imot turister og andre interesserte som vil se nærmere på kirken.

Nylig var det Aud Rønning og Jorolf Løhre som var verter, noe de også hadde stilt villig opp til flere år tidligere også.

På vei til Tromsø

- Vi kan vel si at det er jevnt med besøkende her, og at de synes det er godt med en stopp for å se nærmere på kirken, forteller de to som da hadde besøk av paret Franz Busch og Gisela Wølk fra Düsseldorf i Tyskland.

De to var på tur til Tromsø og stoppet da de så at det var muligheter til det da de passerte.

Gjerdemaling

I fjor sommer begynte dugnadsarbeidet med å male gjerde rundt kirkeområdet, noe som skal gjøres ferdig.

Lokal kirkeverge ved Horg kirke, Per H. Gylland, forteller at det ikke er noe problem å få med folk til å komme og hjelpe til når det er snakk om kirken.

To smilende karer, Ingebrigt Evjen og Idar Jønland, bekrefter at de gjerne stiller opp.

- Selvsagt gjør vi det, vårt store og fine kirkebygg skal jo være pent og i orden der det ligger ved ved E6 godt synlig, istemmer de to.

tronderbladet@tronderbladet.no

BLIDE TURISTER: Paret Franz Busch og Gisela Wølk fra Dusseldorf i Tyskland var imponert over Horg kirke og står her sammen med dagens verter Jorolf Løhre, t.v. og Aud Rønning, t.h. Foto: Tor Arne Granmo
MOT NORD: Etter en liten times stopp ved Horg kirke fortsatte turen videre mot nord hvor Tromsø er målet før hjemturen. Foto: Tor Arne Granmo