Kriminaltekniker John Arthur Gjersvold fortalte i Sør-Trøndelag tingrett om de kriminaltekniske undersøkelsene i leiligheten til Nilofer Naseri. I tillegg fortalte han om undersøkelsene politiet gjorde av tiltalte etter at han ble brakt inn til Politihuset. På tilhørerbenken sitter også de to andre kriminalteknikerne.

Les også: politiets bilde fra leiligheten

Undersøkelser

Undersøkelsene gikk kriminalteknikerne i gang med ved midnatt, altså rundt fire timer etter at Nilofer skal ha blitt drept. De var også på åstedet om natta og dagen etter. Gjersvold fortalte om funn i gangen der 27-åringen ble funnet drept. Hun lå i gangen utenfor soverommet sitt. Inne på soverommet er øredobbene hennes funnet på gulvet.

Gjersvold sier til Trønderbladet at han tror at 27-åringen ble knivstukket mens hun lå nede på gulvet. Advokat Øyvind Bergøy Pedersen spurte kriminalteknikeren om basketaket kan ha funnet sted på gulvet. Kniven tiltalte skal ha brukt, er en av tre i et kjøkkensett fra IKEA. Tiltalte har forklart at det var et basketak, og kriminalteknikeren har reist spørsmålet om det var så omfattende ut fra sporene som er funnet. I retten viste kriminalteknikeren skader tiltalte hadde.

Ifølge sakkyndig Harald Aarset er kvelning hoveddødsårsaken. 27-åringen var blant annet knivstukket gjennom halspulsåren, og det var også dødelig ifølge Rettsmedisinsk kommisjon. Tiltalte ser ned i bordet mens bildene vises.

Fant kniv og blodige klær i søpla

En ansatt ved politiets kriminalteknisk enhet forteller at de fant en bylt med klær i den ene søppeldunken utenfor flermannsboligen Nilofer bodde i. Kniven politiet mener tiltalte brukte, ble funnet av en beboer i søppelcontaineren utenfor flermannsboligen der tiltalte bodde. Tiltalte bodde noen meter unna huset der kona Nilofer bodde. Han bodde i en leilighet som en venn eide. Beboeren varslet en som stod vakt i området om at kniven lå i søppelcontaineren.

Les også: fikk bistand fra Kripos

Tungt å se

Bildene som kriminaltekniker Gjersvold viste fra åstedet, gikk sterkt inn på Nilofers foreldre. De sitter i rettssalen, mens en bror som skal vitne, forlot rettssalen midt på dagen i går. Broren er ikke familiemedlemmet som gikk til angrep på tiltalte i går.

Det er flere tolker i salen, og en av dem tolker for avdødes foreldre.