Denne nyheten brakte de også til sine gjester som var innom og handlet wienerbrød, kanelsnurrer, smultringer og makroner på Matfestivalen. I oktober åpner Soknedal bakeri utsalg på Koteng eiendoms nye boligprosjekt i Mellomila.

STORT TRØKK PÅ MELHUSSTANDEN: Lars Utseth fra Melhus bakeri fortalte fornøyd at de har hatt en jevn strøm av fornøyde kunder gjennom tre dager. - Dette er en kjempefin arena å profilere seg på, sa han. Her er det Maria Onarheim som handler en thekake.

- En del av strategien

- Det er et ledd i det som skjer med veiutbygging i Soknedal. Vi vet jo at omsetningen i Soknedal vil gå ned når veien legges utenom sentrum. Dette er en del av strategien vår. Når vi fikk tilbudet av Koteng Bolig slo vi til, forteller daglig leder Stig Magne Torve.

Linken mellom Sokendal bakeri og Koteng Bolig er at prosjektlederen er soknedaling og heter Ola Eivind Knutsen. Torve forteller at arkitekten bak prosjektet Mellomila 57 hadde tegnet inn et bakeri på gateplan. Knutsen tok med prospektet til Torve, og dermed slo de til.

Det er femte gangen Soknedal bakeri er med på Matfestivalen, og erfaringene er svært gode.

- Her har det vært fullt hus og stormende jubel. Sånn har det vært tre dager i strekk nå, nikker Torve mot den store stimen av folk foran kassa.

Han skulle ønske det var flere fra Midtre Gauldal som deltok på festivalen, og synes det hadde vært flott om også de kunne samle seg slik de har klart i Melhus.

POPULÆRE GYLNE DRÅPER: Nick André Trotland fra Melhus fylte opp glassene med øl fra Hogna Brygg, som har vært en populær ølstand på Bryggerifestivalen. De gikk tom for flere ølsorter underveis, på grunn av stort trøkk. Liv og Sturla Bogen fra Kotsøybryggeriet storkoste seg.

- Kjempefin arena

Stort trøkk var det også på Mehus-standen, hvor de seks bedriftene Scei Jakobsen, Melhus bakeri, Haugen gård, Eidsmo Kjøtt, Mærkevare Hjembakt og Melhusgården Øvre har gått sammen om Melhusmat.

- Det har gått kjempebra. Vi har fått fantastisk respons, det har vært en jevn flyt av folk hele tiden. Dette er en kjempefin arena å profilere seg på, forteller Lars Utseth fra Melhus bakeri.

Ordfører Gunnar Krogstad var med på standen fredag og hjalp til.

Bryggerifestivalen

I skolegården til Katedralskolen, like ved Nidarosdomen, trakk Bryggerifestivalen mange til seg gjennom tre dager. Hogna Brygg tappet øl til den store gullmedalje, og kunne fortelle at flere at de rett og slett hadde gått tom for flere av de populære ølsortene. Adresseavisen skrev fredag at nettopp Hogna Bryggs som ledet – de hadde da solgt mest øl av bryggeriene.

- Dette er helt magisk. Det har vært bra trøkk hele tida. Spesielt på torsdag, faktisk, forteller Sturla Bogen i Hogna Brygg.

Daglig leder Liv Bogen forteller at de har fått strålende respons fra de ølsmakende gjestene.

- Mange har kommet tilbake flere ganger og vil ha mer. Folk er nysgjerrige og vil vite hvordan vi brygger og slikt.

Ølsortene Bjørk og Kyoto har vært de mest populære på festivalen for dem.

Marthe.Eid@tronderbladet.no

982 60 454