– Jeg trodde toget hadde gått. I forrige periode var jeg listefyll, og så plutselig kom jeg inn i kommunestyret. Jeg ble også første vararepresentant til utvalg for oppvekst og kultur, og ble bedt om å rykke opp da ett av de faste medlemmene ble syk. Dermed ble jeg leder for komiteen. Politikk er spennende og interessant, sier Bogen.

I fjor høst startet hun på sin andre periode, og da Erling Lenvik meldte fra at transportfirmaet hans ville kreve mye tid, ble Aina opposisjonsleder. Hun er også nestleder i Midtre Gauldal Arbeiderparti, men avviser bestemt at hun er ordførerkandidat ved neste valg.

– Å være opposisjonsleder er en rolle som nesten ingen av oss i Arbeiderpartiet har hatt. Det har vært veldig fredelig. Vi er ikke uenige i de store sakene, og jeg synes egentlig det er en positiv stemning. Før kommunestyremøtene har vi felles møte med Venstre og Kristelig Folkeparti. Arbeiderpartiet ønsker å prioritere grunnskole og helse. Haukdalsmyra er et grep vi må ta for å komme videre, og vi kan ikke bare spare. Midtre Gauldal har positiv folketallsutvikling, og vi må godta at det skal bygges barnehager, sier Aina.

Bogen er opptatt av at andre politikere skal få komme på banen når det er fellesmøter, og hun sier at hun selv følte seg godt ivaretatt da hun kom inn i Arbeiderpartiet. Det Bogen frykter mest, er at de sosiale ordningene som andre har kjempet fram, skal bli revet ned.

Les hele portrettintervjuet med Aina Bogen i lørdagens avis.