– Vi har nå begynt å ta inn næringsliv på Støren, og lanserer for fullt på «Det skjer på Støren»-dagen 26. august.

Det forteller de to Hovin-gründerne Thomas Blichfeldt og Dagfinn Dybvig. De har allerede lansert i Melhus, og nå ser de sørover. Allerede har de fått med seg noen fra næringslivet på appen, og de håper og tror at stadig flere vil bli med på laget.

Les også: Lanserer app

Kupongsystem

Appen er et en lokal, digital markedsføringskanal hvor butikker og næringsliv kan reklamere, og særlig kan de komme med eksklusive tilbud gjennom såkalte kuponger inne i appen. Kunden kan da vise frem kupongen i kassen, og løser inn tilbudet.

– Vi bruker det digitale for å øke trafikken inn i de fysiske butikkene, sier Blichfeldt.

I tillegg fungerer det som en lokal oppslagstavle og som et digitalt kart over hva som finnes der du er. Ikke bare butikker, men alt av næringsliv, foreninger, lag og idrettslag kan legge inn informasjon om både seg selv og hendelser.

Lokalt utstillingsvindu

Når du har lastet ned appen, skal den være enkel i bruk. Du åpner den, og appen finner frem til butikkene og tilbudene som er i nærheten. Står du på Støren stasjon, finner den for eksempel fram til næringslivet og gode tilbud på Støren.

I en tid med stadig økende handel på nett, er målet med appen å få folk til å bruke de lokale butikkene – nettopp der de er. For den enkelte butikk og næringsaktør, blir det et digitalt utstillingsvindu, forteller Blichfeldt og Dybvig.

Butikkene kan selv gå inn i en egen bedriftsapp, og lage sine egne kuponger og informasjon og oppslag. Dette blir synlig med en gang for kunden, og bedriftene kan om de vil styre dette fra dag til dag.

Mer handel lokalt

Næringsforeningen i Midtre Gauldal (NiT) er med på laget, og skal jobbe sammen med selskapet for å få med næringslivet lokalt.

– Vi vil vise fram det som finnes på Støren. De kan trekke kunder til hverandre, og spille på lag. Dette kan være med og sørge for at folk handler lokalt. Støren har det aller meste, det er viktig å vise frem, sier Aina Midthjell Reppe som leder næringsforeningen.

Banksjef i Sparebank 1 SMN i Gauldalen, Karl Reinert, sier at han absolutt ser nytten i dette for små, uavhengige butikker som ikke er en del av en større kjede.

– Kan styre selv

Nettopp frittstående er butikken Hus & Hjem, som holder til på Domussenteret.

– Vi har ikke store muligheter til store annonsekampanjer. Dette gjør at vi kan styre det selv, og legge ut tilbud med en gang, sier Py Bächlund som styrer butikken.

Også Coop Extra ser positivt på appen.

– Vi bruker mye tid, krefter og penger på markedsføring. Hvis dette får kundene inn i butikken, er det kjempefint. Og som vi alle forstår: Sosiale medier og nett er kommet for å bli, smiler butikksjef Rolan Hovstad.

Yellospace har fått støtte fra Innovasjon Norge til sin utvikling og satsing på appen.

GRÜNDERE: Dagfinn Dybvig og Thomas Blichfeldt står bak appen Yellospace, som de nå lanserer på Støren. Første sted de lanserte var Melhus. De to er begge bosatt på Hovin. Foto: Marthe Eid