I ei pressemelding etter allmøtet Norsk Kylling har hatt i dag mandag, varsler bedriften at Norsk Kylling beholder fabrikkeiendommen på Støren for å utvikle kompetansemiljø og rugeri.

Les også: Glede på Orkanger

Les også: - Vi hadde et oppriktig ønske om å bli i Midtre Gauldal

Derimot har Norsk Kylling bestemt seg for at den nye fabrikken enten kommer i Orkdal eller Malvik. Dette betyr at Norsk Kylling vraker Midtre Gauldal som lokasjon for ny fabrikk. Midtre Gauldal har stått på hardt for å tilby fabrikktomt.

Ifølge Norsk Kylling blir kostnadene med tomta i Midtre Gauldal for høye.

- Vi har gjort alt vi kan for å finne en løsning i kommunen, vi ønsket virkelig å bygge ny fabrikk der, men dessverre blir kostnadene for høye og risikoelementene for mange til at vi kan gå for bygging av vår nye fabrikk der, sier administrerende direktør i Norsk Kylling, sier Kjell Stokbakken, administrerende direktør i Norsk Kylling i pressemeldinga.

Hvorfor Orkdal

Ifølge Norsk Kylling er Orkdal mest egnet for den nye kyllingfabrikken og mener at kommunen har kompetanse innen alle ledd for industri.

- Orkdal kommune har invitert Norsk Kylling til kommunen og et område under regulering som passer godt med våre ambisjoner og planer. Det er brikker som enda ikke er på plass på denne tomten, og vi ønsker fortsatt dialog med Malvik kommune rundt vårt tomtealternativ i Malvik, uttaler Stokbakken i pressemeldinga.

Les også: - Vi har 2,5 år på å bygge kommunen på nytt

Når det gjelder Midtre Gauldal, opplyser administrerende direktør Stokbakken at Norsk Kylling er åpen for forslag til hva fabrikktomta i Støren sentrum kan brukes til.

– Midtre Gauldal kommune er en fremoverlent kommune, og har store ambisjoner om å legge til rette for næringsutvikling på Støren. I dag ligger fabrikktomta midt i sentrum, og vi har forståelse for at man kanskje ikke ønsker industri der videre framover, men vi er åpne for forslag. Vi ønsker å bidra til god næringsutvikling i bygda, og håper vi kan gjøre det både med næringstomt og egen aktivitet, uttaler Stokbakken i pressemeldinga.

Norsk Kylling varsler at de vil ha fokus på investering og utvikling av Hugaas Rugeri samt forsterkning/oppbygging av spesialistkompetanse med egen avdeling i Midtre Gauldal. Derfor ønsker bedriften å beholde tomta der dagens fabrikk står.

foto
Administrerende direktør Kjell Stokbakken fotografert i starten av et tidligere allmøte for de ansatte. Foto: Gunn Heidi Nakrem