- Jeg mistet kontrollen helt, sier den tiltalte ektemannen i Sør-Trøndelag tingrett.

Han sier at han ville ha ringt politiet etter drapet om han ikke hadde mistet kontrollen, og at han i stedet ringte en bror av henne.

- Jeg hadde ingen intensjon om at dette skulle skje, sier tiltalte.

Les også: Familiemedlem angrep drapstiltalte

Kranglet om penger

Tiltalte har ikke fortalt i detalj om det som skjedde i leiligheten da kona ble drept. Men han sier at det var bare han som var der.

Ifølge tiltalte begynte diskusjonen på drapsdagen med at de pratet om de skulle dele barnehageregninga. Han viste til at han hadde mange regninger, og at han ville at hun skulle vise  ham kvitteringen når hun sa at hun hadde kjøpt klær til sønnen. Da han så at hun hadde kjøpt tv, forteller han i forklaringa at han reagerte.

Les også: Nødsamatalen: - Det har skjedd et drap her

Les også: Erkjente straffeskyld

Benekter trusler

- Jeg ville bare ha samvær med sønnen og en rettferdig fordeling. Jeg hadde allerede sagt ja til separasjon, sier tiltalte på spørsmål fra statsadvokaten.

Tiltalte forklarer også at han ønsket å fortsette samlivet. Han benekter at han har framsatt trusler overfor Nilofer og hennes mor.

I retten kommer det fram at tiltalte har tatt bilde av ulike brev og av voldsalarmen hun hadde. Statsadvokaten leser opp meldinger der han skriver at han skal gjøre det ubehagelig for henne og kidnappe sønnen. Bildene av brevene og voldsalarmen hennes er funnet på hans mobil, opplyser statsadvokaten.

I forklaringa sier tiltalte at han ikke husker akkurat hva som skjedde da han tok kvelertaket på Nilofer. Dette skal ha skjedd i gangen i leiligheten.

Dommer Frode Hanssen og meddommerne.