Onsdag kveld inviterer NiT avdeling Melhus, sammen med Melhus bondelag og Melhusbanken, til «kveldsmat og inspirasjon» i Melhusbankens lokaler. Tanken er å få i gang samtale om det er mulig å samle alle som er opptatt av mat, matproduksjon og kortreiste opplevelser.

Les også: Mer kortreist mat i Melhus

Les også: Kubab fra Melhus

Gir motivasjon

– Så langt er det 50 påmeldte, det synes vi er helt fantastisk. Det er mange flere enn vi hadde forventet. Det gir oss økt motivasjon til å jobbe videre, og det er tydelig at vi har truffet med temaet, sier Hans Petter Øien Kvam, daglig leder i Næringsforeningen i Trondheimsregionen, avdeling Melhus (NiT). Det er likevel plass til enda flere.

– Det er bare å komme for de som er interessert! Hvis de sender meg et lite forvarsel så skal vi få dekket på til dem også, slik at de får seg litt mat, sier Øien Kvam. Arrangementet er i kantina til Melhusbanken, og starter onsdag kveld klokka 19.

Les også: Melhus får julemarked

Aktivitetsdager og lørdagsåpent?

Arrangørene ønsker å etablere en møteplass for de som satser på kortreist mat og opplevelser i Melhus.

– Målet er at vi kan dele ideer og bli motivert av hverandre. Vi håper å etablere en egen paraply for de som ønsker å satse på dette i Melhus, sier Øien Kvam. Han har ideer som 4-5 aktivitetsdager neste år, et kart over de ulike kortreist-aktørene, at alle har åpent den første lørdagen hver måned, og at de kan selge hverandres varer.

– Eller kanskje det blir noe helt annet? Vi får se hva aktørene selv er interessert i og hva som dukker opp i kveld, sier Øien Kvam.