Den nye politistasjon sør skal ikke legges lenger nord enn Melhus, og i en av de seks kommunene sør for Trondheim, mener ordførere fra Sør-Trøndelag.

En av dem er melhusordfører Gunnar Krogstad (Ap). KS som samler blant annet ordførere og varaordførere, har hatt møte på Røros, og sender etter møtet ut en uttalelsen om politireformen. Krogstad opplyser at han satt i redaksjonskomiteen for uttalelsen.

Uenig med politimesteren

Politimester Nils Kristian Moe har sendt ut på høring et forslag der det heter at politistasjon sør som omfatter kommuner fra Melhus og til Røros og Oppdal, skal lokaliseres til den sørlige delen av Trondheim. Dette er ordførere i seks kommuner totalt uenige. Krogstad forteller at de vedtok mot to stemmer, at politistasjon sør skal lokaliseres i et område som er sør for Trondheim, og i en av de seks kommunene i et område der Melhus ligger i nord.

To stemte imot uttalelsen, og Krogstad opplyser at de to stemmene kom fra Trondheim.

- Uttalelsen er et tydelig signal fra kommunene om at vi ikke vil ha politistasjon sør i Trondheim. Vi gikk ikke inn på hvilken kommune som skal få politistasjon sør, men vi er enige om at det ikke skal være på Heimdal. Dette er virkelig noe som opptar folk, sier Krogstad.

Ønsker Melhus

Krogstad mener det er gode argumenter for at politistasjon sør skal legges til Melhus, og han regner med at ordfører Sivert Moen vil ha den til Støren.

Les også: Ordførere samstemte om politiet

- Melhustunet som er aktuell plassering, ligger rett ved E6 og ved jernbanestasjonen. Melhus er ikke akkurat en utkant. Når politistasjonen ligger på Heimdal, trekker enheter til Trondheim sentrum. Det er langt til Oppdal og Røros. Det er like stort krav til sikkerheten her som i en by, sier Krogstad.

Les også: Vil gjøre unntak for en politistasjon

Høringsfristen for politireformen er på mandag. Melhus formannskap skal også uttale seg om politireformen, men det er ikke før på tirsdag – altså en dag etter høringsfristen.

- Rådmannen har fått klarert at vi kan levere inn høringsuttalelse etter tirsdagens møte, sier Krogstad.

Krogstad har tro på at det nytter å protesterer på forslaget om å legge politistasjon sør til Trondheim. 15. desember skal politimesteren sende inn sitt forslag til Politidirektoratet, og da blir det klart om politimesteren har lyttet til ordførerne.